Fodbold

Dolberg udgik af kamp - men træner nedtoner alvoren

Kasper Dolberg kan komme i kamp i anden runde i Æresdivisionen.  Jean-philippe Ksiazek / Scanpix Denmark

Kasper Dolberg er i spil, når Ajax Amsterdam lørdag aften spiller sæsonens anden ligakamp.

Kasper Dolberg er kampklar for Ajax Amsterdam, selvom han gik skadet fra banen i tirsdagens Champions League-kvalifikationskamp mod PAOK.

Efter en halv time modtog angriberen en hård tackling, så han måtte halte fra banen, men i optakten til lørdagens ligakamp mod FC Emmen har Dolberg vist, at han er klar til at komme på banen igen.

- Hvis han kom godt igennem den sidste træning, som jeg forventede, er han også klar til kampen mod FC Emmen. Han trænede godt, så det ser positivt ud, siger Ajax-træner Erik ten Hag, ifølge tellersport og gelderlander.

Foruden opgøret mod PAOK startede Kasper Dolberg også inde i sæsonåbneren mod Vitesse sidste weekend, som endte 2-2.

I løbet af sommerens transfervindue har Ajax-mandskabet allerede solgt vigtige profiler som forsvarsspilleren Matthijs de Ligt og de to midtbanefolk Lasse Schöne og Frenkie de Jong.

Derfor er det vigtigt for Erik ten Hag at have sine fortrukne spillere kampklare, selvom de hollandske mestre er store favoritter inden opgøret mod FC Emmen, der blandt andre har danske Nikolai Laursen på holdet.

- Det vigtigste er, at vi bruger vores egen styrke. Det gør vi altid, og vi vil gøre det igen.

- Selvfølgelig vil du gerne vide noget om din modstander, som hvor deres svagheder er, men det er svært, hvis der er en række spillere, du ikke helt kender.