Fodbold

Tottenham-manager kritiserer transfervindue

Christian Eriksen og Mauricio Pochettino taler sammen under en kamp.  Peter Powell / Ritzau Scanpix

Christian Eriksens kontrakt med Tottenham udløber i sommeren 2020. Han har været rygtet til mange klubber, men intet klubskifte er offentliggjort.

Torsdag klokken 18.00 dansk tid lukkede det engelske transfervindue, og derfor kan de engelske klubber ikke købe flere spillere i denne omgang – kun hvis en spiller står uden kontrakt.

De engelske klubber kan dog fortsat sælge spillere. Det betyder, at ligaklubber i blandt andet Spanien, Italien og Tyskland - hvor transfervinduet først lukker i starten af september - stadig har mulighed for at købe spillere fra Premier League.

Derfor er det fortsat en mulighed, at eksempelvis Christian Eriksen forlader Tottenham – og i så fald kan Tottenham altså ikke hente en erstatning for danskeren længere.

- Det er en ulempe for os i forhold til de europæiske klubber, fordi de har 20 dage mere at handle i, og jeg synes, det var en stor fejl af Premier League at tillade det, siger Tottenham-manager Mauricio Pochettino til Daily Mail.

I sidste sæson blev det besluttet, at Premier Leagues transfervindue skulle flyttes til starten af august.

Men indtil videre er England det eneste land, der har ændret datoen for transfervinduets lukning – og det er ifølge Tottenham-managere langt fra fordelagtigt for de engelske klubber.

- På nogle måder er det godt, fordi vi starter sæsonen, men i den her situation åbner vi døren til andre klubber i Europa, der kan prøve at skabe forvirring på vores hold.

- Vi (England og Premier League, red.) kan ikke give den fordel til de europæiske klubber, for vi kommer til at konkurrere imod dem. Det ville være en anden sag, hvis vi ikke konkurrerede mod dem i Champions League og Europa, forklarer Mauricio Pochettino.

Alle vores spillere er så professionelle, at deres engagement ikke kan betvivles

Mauricio Pochettino, Tottenham-manager

Forventer professionel Eriksen

I Tottenham er det særligt den danske landsholdsstjerne Christian Eriksen, der har været rygtet til andre klubber allerede denne sommer. Danskeren har kontraktudløb om et år, så det er ved at være sidste chance, hvis Tottenham skal tjene penge på ham.

Selv har Christian Eriksen også meddelt klubben, at han gerne vil prøve noget nyt. Især Manchester United, Real Madrid og Atlético Madrid er over sommeren blevet nævnt som potentielle bejlere til danskeren.

Christian Eriksen kan stadig blive solgt, men selvom rygterne og muligvis tilbuddene svirrer rundt om danskeren, forventer Mauricio Pochettino, at den danske profil kan abstrahere fra det.

- Jeg er ikke bekymret. Alle vores spillere er så professionelle, at deres engagement ikke kan betvivles - uanset om de har et, to eller fem år tilbage, er de professionelle, og de spillere, vi har på holdet i dag, har vist engagement i holdet og klubben, fortæller manageren.

Tottenham starter Premier League-sæsonen lørdag 10. august, hvor de møder Aston Villa.