Fodbold

Engelske eksperter lovpriser Eriksen efter åbningskamp

Christian Eriksen blev skiftet ind i det 64. minut. Daniel Leal-olivas / Ritzau Scanpix

Christian Eriksen bør få en plads i startopstillingen, så længe han fortsat er i Tottenham, lyder det fra eksperter.

Det fik stor indflydelse på Tottenhams præstation mod Aston Villa, at Christian Eriksen blev skiftet ind efter cirka en times spil.

Selvom det hverken blev til mål eller assist for danskeren, gjorde hans indhop forskellen.

Da dommeren fløjtede kampen af, havde holdet vendt et truende nederlag til en sejr på 3-1. Alle mål scoret i den korte tid, Eriksen var på banen.

Ifølge flere engelske eksperter var der ingen tvivl om, at indskiftningen af Eriksen blev afgørende.

Jamie Redknapp, tidligere fodboldspiller og Sky Sports-ekspert:

- Da Eriksen kom på banen, ændrede tempoet sig og farten på afleveringerne. Han var den første, medspillerne kiggede efter, når de havde bolden. De havde ingen Dele Alli eller Son, så de manglede vigtige spillere, men Eriksen viste sin vigtighed for holdet i dag.

- Der er få og langt mellem spillere som Eriksen. Én, der kan åbne et forsvar op, er god på bolden og ændre tempoet. Jeg var så imponeret af ham, da han kom på banen.

Den første time viste et bekymrende glimt af, hvordan det vil være uden Eriksen

Dan Kilpatrick, Tottenham-skribent på The Standard

- Jeg håber virkelig, at Eriksen ikke forlader Premier League og Tottenham. Når han spiller, er det som om, at kampen står stille. Gode spillere ser altid ud som om, de har tid. De ser kampen i slow motion, og det er, hvad Eriksen gør.

- Han er forskellen på det hold, og de er nødt til at finde en måde at beholde ham på. Hvis han ønsker en smule flere penge end de fleste spillere, så er det, hvad gode spillere fortjener.

Nigel Reo-Coker, tidligere fodboldspiller og Sky Sports-ekspert:

- Før Eriksen kom på banen, var der ingen Tottenham-spillere, som tog et ansvar. Der var for mange spillere, der spillede bolden tilbage eller lavede for mange sikre afleveringer.

- Der var så mange gange, hvor Harry Kane ikke tog et løb, fordi han ikke mente, at spilleren med bolden havde kvaliteten og sammenspillet, som han har med Eriksen. Eriksen ændrede kampen. Alle kunne se, at han var den store forskel i kampen.

Dan Kilpatrick, Tottenham-skribent på The Standard:

- På den ene side viste den første time et bekymrende glimt af, hvordan det vil være uden Eriksen.

- På den anden side viste hans præstation, at han fortsat er fokuseret og burde være på holdet, så længe han er Tottenham-spiller.

Tottenham kommer på en noget sværere opgave i næste runde, hvor de forsvarende mestre fra Manchester City venter.