Fodbold

Lampard forsvarer Solskjær: - Giv ham denne sæson

Frank Lampard og Ole Gunnar Solskjær står i spidsen for henholdsvis Chelsea og Manchester United i denne sæson. Leonhard Foeger & John Sibley / Ritzau Scanpix

Ole Gunnar Solskjær sluttede sidste sæson i modvind efter dårlige resultater. Ifølge Frank Lampard er det for tidligt at dømme nordmanden.

I weekenden står to tidligere Premier League-profiler overfor hinanden, når Frank Lampard og Chelsea besøger Manchester United, hvor Ole Gunnar Solskjær sidder i trænersædet.

Mens Lampard står foran sin ligadebut som Chelsea-manager, fik Solskjær sin i sidste sæson, hvor han efter en god start med otte sejre i træk blev heftigt kritiseret for at slutte sæsonen med blot en enkelt sejr i de sidste ni kampe.

Det var dog ikke helt retfærdigt, ifølge englænderen, der forsvarer sin trænerkollega.

- Jeg synes, det er ret hårdt. Solskjær kom ind midt i det hele, løftede holdet meget, og så blev det svært, siger Frank Lampard til VG.

- Jeg synes virkelig, at man bør give Ole denne sæson og se, hvad han kan gøre, nu hvor han har haft hele opstarten, har hentet spillere, og kan indføre sine egne ideer. Det er op til ham at vise, hvad han kan, som det også er for mig.

- Let at kritisere unge managere

41-årige Lampard er i denne sæson den yngste manager i Premier League, og Chelsea-legenden mener, at det kan medfører et ekstra pres.

Særligt hvis resultaterne begynder at svinge, som det altså var tilfældet for den fem år ældre Solskjær i sidste sæson - og særligt, når man bestrider et af de største jobs i fodboldverdenen.

- Når du er manager for en klub som Manchester United eller Chelsea, kan det ske, at du modtager hård kritik. Nogle gange kan det være overdrevet. Du må være tykhudet for at komme igennem det, og det er en prøvelse for os alle.

- Det er let at kritisere og afskrive unge managere. Man må se bort fra det, for det eneste, der tæller, er, hvordan dit hold klarer sig. Det er det, du bedømmes efter. Jeg hører ikke på folk, der siger, at jeg er for ung, siger Frank Lampard.

Manchester United tager imod Chelsea søndag klokken 17.30.