Fodbold

- Godt, men ikke fantastisk, lyder dommen over dyrt United-indkøb

Harry Maguire blev kåret til kampens spiller i Manchester Uniteds 4-0-sejr over Chelsea søndag. Phil Noble / Ritzau Scanpix

Forsvarsspilleren Harry Maguire fik debut for Manchester United i storsejren på 4-0 over Chelsea. Han roses, men får også gode råd med på vejen.

I sidste uge blev Harry Maguire verdens dyreste forsvarsspiller, da Manchester United købte ham i Leicester for omkring 650 millioner kroner.

Søndag blev han kåret til kampens spiller i 4-0-sejren over Chelsea i holdenes første Premier League-kamp i denne sæson.

Men den nye United-spiller skal ikke stille sig tilfreds med den gode start – han skal udvikle og tilpasse sig Uniteds spillespil. Det mener den tidligere Premier League-topscorer og United-spiller Robin van Persie.

- Det var godt, men ikke fantastisk. I fremtiden vil jeg se, at han skaber noget. I denne kamp spillede han sikkert, og det er fint nok i sin første kamp. De næste måneder vil jeg se ham glitre med bolden: spille korte afleveringer, gennembrudsafleveringer og lange bolde, siger Robin van Persie ifølge TV 2 Norge.

Han pointerer, at der er stor forskel på spillestilene og forsvarstaktikken, som praktiseres i Manchester United og Maguires tidligere klub, Leicester.

I Leicester ligger forsvarslinjen noget tættere på eget mål, end den gør i United.

- Nu får han et rum på 40-50 meter bag sig. Han er ikke den hurtigste, men heller ikke langsom. Det bliver interessant at se, hvordan han løser det, og om han er smart nok til at håndtere det, siger Robin van Persie.

Maguire havde flest bolderobringer, tacklinger og blokeringer af alle spiller – statistikker, der var med til at kåre ham til kampens spiller.

Mourinho fuld af roser

Den tidligere Manchester United-manager José Mourinho havde kun ros tilovers for Harry Maguire. Ifølge portugiseren skaber Maguire en masse ro på holdet med sit overblik og evne til at nedbryde angrebsspillere.

- Han fortjente titlen som kampens spiller, for han var solid som en sten. Når du som offensivspiller føler, at der er lurer en fejl om hjørnet, så mister du din selvtillid, og du spiller ikke særligt godt, siger José Mourinho.

Hovedpersonen selv var godt tilfreds med sin debut – specielt med tanke på, at han ikke har trænet mange dage med holdet.

Men han regner også med at blive bedre de næste uger.

- Jeg har kun haft tre eller fire dage med gutterne. Sidste uge trænede jeg slet ikke, så jeg bliver bedre og kommer i bedre form, siger Harry Maguire.