Fodbold

Dommer kunne have afværget 'skandale' i straffesparkskonkurrence

FCK begrunder dårligt underlag med regn og træning i feltet, hvor kampen skulle afgøres. Dommeren kunne have flyttet straffesparkskonkurrencen.

Selvom den ene straffesparksplet var i bedre forfatning end den anden, forgik straffesparkskonkurrencen mellem FC København og Røde Stjerne tirsdag aften på pletten af dårligst kvalitet.

Dette blev afgjort med et møntkast foretaget af dommeren. Derfor måtte en straffesparksplet sølet til i mudder på overarbejde, og det gav yderst vanskelige forhold for spillerne, der kæmpede for at komme i Champions League.

Det kunne dog have været undgået. Ifølge fodboldloven kunne kampens litauiske dommer, Gediminas Mažeika, nemlig have grebet ind.

Dette skulle dog være sket inden møntkastet. Her kunne dommeren have taget bestik af felterne og vurderet, at den ene ende var bedre end den anden.

Samtidig kunne holdene have gået sammen om at vælge den modsatte ende.

Det bekræfter de tidligere elitedommere Kenn Hansen og Benjamin Leander samt Jan Carlsen, regelfortolker og medlem af DBU’s lovgruppe, og Claus Bo Larsen, chef for de danske superligadommere, over for TV 2 SPORT.

FCK skyder skylden på regn, træninger og sikkerhed

I FC København-lejren var pletten også et tema efter straffesparkskonkurrencen, som de endte med at tabe. Holdets angriber Jonas Wind fortæller, at der var mere jord end græs, og at man knap nok kunne se pletten. Dette voldte ham og andre store problemer.

Det er både uforståeligt og skandaløst

Flemming Toft

- Man så jo, hvor mange spark, der blev sparket over mål, for når man trådte ned, var det, som om bolden løftede sig lidt. Men ja, det var lige for begge hold og ikke noget, som man kan bruge til særlig meget. Det var ikke optimalt, siger Jonas Wind til TV 2 SPORT.

TV 2 SPORT ville gerne have haft en kommentar fra Parkens baneansvarlige om forholdene tirsdag aften, men det er ikke muligt, fortæller FCK-pressechef Jes Mortensen.

- Det havde regnet massivt i København, hvor vi ikke havde mulighed for at sætte taget over, da der var spændt nogle net fast i det på grund af sikkerhedsforanstaltningerne ved udebaneafsnittet.

- Der blev trænet på banen af begge hold dagen inden, hvor der blandt andet også var blevet trænet straffespark. Oveni kom der 120 minutters højintens kamp. Tilsammen gav det vanskelige forhold. Det var ens for begge hold, og vi trak desværre det korte strå denne gang, siger Jes Mortensen til TV 2 SPORT uden at ville uddybe.

Toft: Trist, at man ikke har en bane i bedre forfatning

Sådanne forhold hører ikke hjemme i Champions League, mener TV 2 SPORTs fodboldkommentator Flemming Toft.

- Det er både uforståeligt og skandaløst, at det ser sådan ud til så vigtig en affære.

Inden sparket måtte spillerne koncentrere sig lige så meget om at få gjort underlaget nogenlunde medgørligt som at skulle fokusere på at sparke bolden i mål. Det lykkedes dog ikke lige godt for alle, og derfor måtte flere spillere se deres skud ryge langt over mål.

- Det er selvfølgelig lige vilkår for begge hold. Men det er ikke kun trist; det er faktisk en skandale, at man ikke har en bane, der er i en bedre forfatning til så vigtig en kamp, siger Flemming Toft.

FC København tabte straffesparkskonkurrencen, hvor der undervejs var ni afbrændere.