Fodbold

Manchester City undgår transferkarantæne

Sidste sæsons Premier League-vindere, Manchester City, kan fortsat hente spillere trods brud på FIFA-regler.

De blå fra Manchester er sluppet med skrækken og en bøde.

Manchester City havde ellers udsigt til en transferkarantæne efter at have brudt det internationale fodboldforbund, FIFA's, regler om handel med mindreårige spillere under 18 år, men klubben har undgået et forbud.

Det oplyser FIFA i en pressemeddelelse og begrunder afgørelsen med, at City har påtaget sig ansvaret for overtrædelserne.

Premier League-klubben skal dog punge ud med 370.000 schweizerfranc svarende til cirka 2,5 millioner kroner for sine fejl.

Manchester City skriver på sin hjemmeside, at overtrædelserne fandt sted før december 2016. Ifølge klubben opstod de som følge af en fejlagtig fortolkning af de pågældende regler.

- Klubben deler FIFA's vilje til at sikre beskyttelsen af mindreårige i fodbold og har samarbejdet fuldt ud med undersøgelsen, der hele vejen i gennem har været gennemsigtig og bevisorienteret, lyder det fra Manchester City.

Chelsea straffet med karantæne

Klubber der har brudt FIFA's artikel 19, der omhandler reglerne af internationale handler af spillere under 18 år, er tidligere blevet straffet med transferkarantæner. I februar blev Chelsea sanktioneret af FIFA for at overtræde de samme regler.

Klubben fra London blev pålagt en bøde på 3,7 millioner kroner og et forbud mod at hente spillere forud for indeværende sæson og i det kommende transfervindue.

Chelsea appellerede tidligere på året straffen til FIFA uden held, og derfor har klubben sendt sagen videre til den internationale sportsdomstol, CAS.

Før Manchester City og Chelsea har klubber som FC Barcelona og Atletico Madrid også overtrådt FIFA's artikel 19. De to spanske storklubber slap ikke for et transferforbud.