Fodbold

Barcelona sænket af drømmemål kort før tid - se det her

FC Barcelona indledte ligasæsonen med et nederlag på udebane til Athletic Bilbao efter et forrygende mål af Aritz Aduriz.

De forsvarende spanske mestre fra FC Barcelona fik alt andet end en drømmestart på den nye sæson, da de tabte La Liga-premieren til Athletic Bilbao med 1-0.

Det catalanske storhold var rejst til Baskerlandet uden den vanlige troldmand Lionel Messi på holdkortet, der var blevet i Barcelona for at pleje en lægskade. Men det betød ikke, at tilskuerne gik hjem uden magi.

Det sørgede den rutinerede baskiske målræv Aritz Aduriz nemlig for.

Med sin første boldberøring i det 89. minut steg Aduriz til vejrs og saksesparkede på smukkeste vis kampens enlige scoring i nettet, sendte tilskuerne på San Mamés i ekstase og Barcelona hjem uden point.

Den 38-årige angriber var minuttet forinden blevet sendt på banen i stedet for det normale førstevalg i angrebet, Iñaki Williams, der dårligt havde nået at sætte sig til rette på bænken, før han kunne klappe og juble over Aduriz' fantastiske mål.

Aritz Aduriz har gang i sin sidste sæson for Bilbao, som han har spillet for det meste af sin aktive karriere. Det var også mod FC Barcelona, Aduriz debuterede for Athletic Bilbao tilbage i 2002.

Sådan forløb kampen

Skrevet af Ritzau

Generelt havde Barcelona svært ved at bryde Bilbaos kompakte defensiv ned og skabe de store chancer. Mange af Barcelonas kreative indslag kom fra brasilianske Rafinha.

Superstjernen Lionel Messi har døjet med en skade frem mod ligapremieren og var ikke på banen. Skadesituationen blev yderligere forværret efter en halv time, da angriberen Luis Suarez måtte forlade banen med en skade.

Barcelona gav debut til både Antoine Griezmann og Frenkie de Jong. Ingen af dem fik dog sat deres præg på kampen.

I stedet endte besøget i det nordlige Spanien med den helt store nedtur, da 38-årige Aritz Aduriz i kampens sidste minutter på akrobatisk vis blev matchvinder med scoringen til 1-0.