Fodbold

Chelsea-angriber udsat for racisme efter brændt straffespark

Tammy Abraham brændte det sidste straffespark i UEFA Super Cuppen. Bulent Kilic / Ritzau Scanpix

Med- og modspillere samt hans klub støtter Chelsea-angriberen Tammy Abraham, der de seneste dage har modtaget racistiske beskeder på sociale medier.

Chelsea-angriberen Tammy Abraham var ødelagt og nærmest utrøstelig, da han brændte sit straffespark i UEFA Super Cup-finalen tirsdag aften.

Den talentfulde angribers uheldige fod sendte trofæet i Liverpools hænder, og ikke nok med skuffelsen over det er han nu også blev mødt af racistiske beskeder.

Daily Mail viser billeder af et udpluk af disse på Twitter, hvor bandeordene er censurerede.

Chelsea klar til handling

Torsdag aften har London-klubben taget afstand fra de seneste dages hadefulde beskeder.

- Vi er forargede over de afskyelige beskeder, vi har set på de sociale medier, siger en talsmand fra London-klubben ifølge det britiske medie.

Chelsea tøver heller ikke med at tage handling.

- Det har ingen plads i denne klub, og hvis der er klart bevis for, at Chelsea-sæsonkortholdere eller -medlemmer er involverede, vil vi tage den stærkest mulige konsekvens mod dem.

Støtte fra United-stjerner

Forinden havde organisationen ’Kick It Out’ været ude at tage afstand fra beskederne. Organisationen, der kæmper for en racismefri sport, sendte således et statement på Twitter med opbakning til Tammy Abraham.

Efter det brændte straffespark og de efterfølgende hadefulde beskeder har også flere med- og modspillere været ude på det sociale medie for at støtte Abraham.

Blandt andre Manchester United-spillerne Jesse Lingard og Marcus Rashford.

- Hold hovedet højt, Tammy Abraham. Vi har alle set vores skud blive reddet – sådan er fodbold. Vi burde fejre et ungt, engelsk talent. Ikke dette, skriver Rashford med henvisning til racismen.

Denne og flere andre beskeder har Tammy Abraham set og retweetet på sin egen profil.

21-årige Tammy Abraham er i denne sæson vendt hjem til Chelsea efter et lejeophold i Aston Villa.