Fodbold

Harder genvinder ikke titlen som Europas bedste

Danmarks Pernille Harder i VM playoff-kampen mellem Danmark og Holland. Henning Bagger / Ritzau Scanpix

De tre Lyon-spillere Lucy Bronze, Ada Hegerberg og Amandine Henry skal kæmpe om at blive Europas bedste kvindelige fodboldspiller i år.

Europas bedste kvindelige fodboldspiller i 2019 hedder ikke Pernille Harder, som tilfældet ellers var året forinden.

Danskeren blev sorteret fra, da Det Europæiske Fodboldforbund (UEFA) torsdag barberede listen over kandidater ned til de tre endeligt nominerede til titlen som Europas bedste.

De tre nominerede er britiske Lucy Bronze, Ada Hegerberg fra Norge og franske Amandine Henry - alle tre fra storklubben Lyon.

Dermed er Pernille Harder altså ikke længere med i kapløbet om at genvinde titlen, som hun sidste år blev den første danske kvinde til at vinde. Wolfsburg-spilleren vandt titlen foran Ada Hegerberg og Amandine Henry.

Pernille Harder vandt i sidste sæson topscorer-titlen i Champions League og blev den næstmest scorende spiller i Bundesligaen. Men i år rakte præstationerne kun til en sjetteplads.

Nordmand kan vinde titlen for anden gang

Norske Ada Hegerberg var på forhånd udpeget som en af favoritterne til titlen, efter hun i den forgangne sæson spillede en afgørende rolle i Lyons Champions League-triumf med et hattrick i finalen.

Hvis Ada Hegerberg bliver valgt som Europas bedste spiller, vil det være anden gang i karrieren, at de 24-årige nordmand vinder titlen, efter hun også gjorde det i 2014.

Hegerberg har desuden vundet Ballon d'Or i 2018.

Hos mændende er det Liverpools hollandske forsvarsstjerne Virgil van Dijk, Cristiano Ronaldo fra Juventus og FC Barcelonas Lionel Messi.

Priserne uddeles den 29. august i forbindelse med lodtrækningen til Champions League-grupperne.