Fodbold

Tottenham-manager efter Eriksen-spørgsmål: I bør undgå det

Mauricio Pochettino er træt af at skulle svare på spørgsmål om Christian Eriksen og danskerens rolle på holdet.

Rygterne om Christian Eriksens fremtid har været mange denne sommer.

Den danske stjernespiller viste dog så sent som i weekenden, at de mange skriverier ikke forhindrer ham i at præstere på banen. Således var den 27-årige dansker en af hovedårsagerne til Tottenhams sejr over Aston Villa i Premier Leagues åbningsrunde.

Christian Eriksen var godt nok blevet henvist til en plads på bænken, men med 25 minutter tilbage smed Mauricio Pochettino sit danske es på banen og fik vendt 0-1 til 3-1 og tre point.

Lørdag venter de forsvarende engelske mestre, Manchester City, så på Tottenham. I optakten til den kamp er et af de varmeste emner i den engelske presse, hvorvidt den danske landsholdsspiller har overbevist den argentinske Tottenham-manager om en plads i startopstillingen.

- Vi har stadig et træningspas, før jeg beslutter min startopstilling, fortalte Pochettino på pressemødet forud for lørdagens storkamp.

Christian Eriksen har tidligere på sommeren udtalt, at han 'gerne vil prøve noget nyt'. Den udtalelse samt en flirt med den spanske storklub Real Madrid og en kontrakt med Tottenham, der bare er ét år tilbage af, skulle ifølge engelske medier have været det, der resulterede i en bænkplads i sæsonens første prøvelse.

Det afviste Pochettino dog.

- Efter fem år burde alle jer (pressen, red.) vide, at I skal undgå det spørgsmål. Fordi I alle ved, at jeg tager den beslutning baseret på præstation og ikke den personlige situation i klubben, lød det fra Mauricio Pochettino.

- Nej (kontraktsituationen påvirker ikke valget, red.). Det er det samme for mig at vælge mellem spillere med et år tilbage af kontrakten og fem år. Det er ikke længden af kontrakten, men styrken på spilleren.

Christian Eriksen i aktion for Tottenham.

Tottenham har allerede hentet Eriksen-erstatning

De mange rygter samt Eriksens egne udtalelser hen over sommeren fik også Tottenham til at gå på jagt efter en mulig erstatning for danskeren.

Erstatningen fandt den engelske storklub i spanske Real Betis, hvor Giovani Lo Celso blev hentet - i første omgang på en etårig lejeaftale.

Men ifølge den tidligere Tottenham-profil Jermaine Jenas er den danske midtbanekreatør en af de afgørende nøgler, hvis den nordengelske klub skal have en succesfuld sæson.

- Eriksens vigtighed for holdet så man ret tydeligt mod Aston Villa, udtaler Jenas til den engelske avis The Sun.

- Jeg synes, Tottenham har haft et ret godt transfervindue i forhold til de spillere, de har hentet ind. Men mit syn på styrken af deres hold vil ændre sig en hel del, hvis de mister Eriksen - eller enkelte andre spillere.

Mens det engelske transfervindue er lukket i, kan eksempelvis de italienske og spanske klubber stadig nå at handle.

Derfor kan det endnu ikke udelukkes, at Christian Eriksen i nærmeste fremtid er fortid hos sidste sæsons Champions League-finalister. Men indtil videre skal den tidligere Ajax-spiller ikke frygte for tilliden hos sin argentiske cheftræner.

- Min pointe er at hjælpe alle spillere, at støtte alle spillere, indtil de beslutter med klubben at gå en anden vej i karrieren, sagde Mauricio Pochettino på pressemødet fredag.

Tottenham, med eller uden Christian Eriksen i startopstillingen, sparker storkampen mod Manchester City i gang lørdag klokken 18.30.