Fodbold

Arsenal-manager takker legende efter bedste sæsonstart i ti år

Unai Emery er rigtig glad for at have fået Frederik Ljungberg med sig på bænken. David Klein / Ritzau Scanpix

Unai Emery storroser sin nye assistenttræner, Frederik Ljungberg, efter den bedste sæsonstart i ti år.

To sejre i to kampe og seks point.

Det er de tørre facts på Arsenals sæsonstart i Premier League, efter London-klubben lørdag besejrede Burnley med 2-1 og dermed sikrede sig den bedste start på sæsonen i ti år.

Én af årsagerne bag den præstation skal ifølge manager Unai Emery findes i holdets nye assistenttræner - den tidligere storspiller i klubben Frederik Ljungberg.

- Det er en perfekt rolle til ham, og han hjælper mig virkelig meget, fortæller Unai Emery til den svenske avis Aftonbladet.

I hele ni sæsoner tørnede den svenske kantspiller ud for Arsenal, som han vendte tilbage til i 2016 efter slutningen på sin aktive karriere for at blive en del af trænerstaben på klubbens ungdomshold.

Frederik Ljungberg i én af sine mange kampe for Arsenal som spiller.

Stort kendskab til de unge spillere

Netop de mange års kendskab til klubbens unge spillere har været én af de afgørende faktorer bag, at Frederik Ljungberg har sat sig ved siden af Unai Emeri som assistenttræner for førsteholdet.

- Efter mange snakke med spillere og trænere i klubben blev det besluttet at hive ham op på førsteholdet. Han er også en 'Gunner', så vi er meget glade for ham, uddyber den spanske manager.

Det er da heller ikke svært at se, Frederik Ljungbergs påvirkning på Arsenal-holdet.

Lørdag startede klubben med unge talenter som Joe Willock og Reiss Nelson på banen. Spillere, Frederik Ljungberg har været med til at bringe frem og udvikle i løbet af sin tid som U23-cheftræner i klubben.

- Vi snakker med hinanden hele tiden. Han kan kommunikere med spillerne og så med mig. Det er en stor fordel, at han kender de unge spillere så godt, lyder de rosende ord fra Unai Emery til Aftonbladet.

Det nye, succesfulde makkerpar på trænerbænken har nu givet Arsenal den bedst tænkelige sæsonstart i ti år.

Vi skal dog endnu længere tilbage for at finde klubbens seneste mesterskab. Det kom i hus i 2004. En trofæ, Frederik Ljungberg var med til at sikre.