Fodbold

- De er nødt til at fixe VAR-systemet, siger Guardiola

Pep Guardiola er ikke helt tilfreds med VAR-systemet, der kostede Manchester City tre point i lørdagens kamp mod Tottenham. Carl Recine / Ritzau Scanpix

Manchester City-manager Pep Guardiola håber, at VAR-systemet kommer til at være mere strømlignet i sine kendelser i fremtiden.

Pep Guardiola og resten af Manchester City-mandskabet var fulde af eufori og jubel, da brasilianske Gabriel Jesus sendte bolden i nettet til 3-2 i dommerens tillægstid af lørdagens Premier League-kamp mod Tottenham.

Tottenham-spillerne tog sig til hovederne. De var sikre på, at de havde smidt et point i de sidste minutter mod de forsvarende mestre.

Men godt et minut efter bolden havde passeret målstregen, gjorde det altid debatskabende VAR-system sit indtog. Der var ellers ikke en eneste Tottenham-spiller, der appellerede for nogen former for ulovligheder.

Efter videodommerne havde genset episoden, blev der prompte givet instrukser til kampens dommer Michael Oliver om at annullere målet. En Manchester City-spiller havde minimalt ramt bolden med hånden, inden læderet havnede hos Gabriel Jesus.

- Det er virkelig hårdt, ærligt. Men det er sådan, det er. Jeg troede ikke, vi skulle opleve noget lignende igen efter Champions League mod Tottenham sidste år, fortæller Pep Guardiola ifølge AFP.

Her scorede Fernando Llorente målet, der endte med at sende Manchester City ud af verdens mest prestigefyldte klubturnering.

Den rutinerede spanier ramte også bolden med hånden, men her fandt VAR-dommerne intet ulovligt, da der før 1. juli var et andet syn på reglen om hånd på bold. De forskellige tolkninger fra VAR-dommerne frustrerer Manchester City-træneren.

- Der er ikke rigtig klare skøn med VAR. Nogle gange vil de mene, at der er hånd på Llorentes mål i Champions League, og andre gange vil de ikke. De er nødt til at fixe det og rette op på det, uddyber Pep Guardiola.

- Vi så det i sidste weekend, hvor Wolves fik et mål underkendt mod Leicester, eller med Chelsea i onsdags (Super Cup-finale mod Liverpool, red.), hvor billederne tydeligt viste, at Adrian ikke stod på linjen i straffesparkskonkurrencen. De er nødt til at gøre noget og rette op på det.

Begge de omtalte episoder er blevet heftigt diskuteret i de engelske medier.

Mauricio Pochettino og Pep Guardiola i kærlig omfavnelse.

Tottenham-manager er forelsket i VAR

Mens der er skuffelse og ærgrelse i Manchester City-lejren over lørdagens udfald og udbytte af kampen, er de noget gladere hos modstanderne fra Tottenham.

Her tøver klubbens manager, Mauricio Pochettino, ikke med at indrømme, at han har fået særdeles varme følelser for VAR-systemet.

- Jeg er blevet forelsket i VAR. Jeg var ellers ikke stor fan af det i starten, men nogle gange får man fordelen som i dag og i Champions League sidste sæson, siger Pochettino, der altså mellem linjerne indrømmer, at lørdagens mål lige så godt kunne være blevet anerkendt, ifølge AFP.

- Men vi er nødt til at acceptere, at vi er i en anden æra, hvor teknologien er blevet en del af fodbolden. Vi må acceptere, at det er en fordel for os i dag, og når det så går imod os en anden dag, må vi håndtere det med tålmodighed. Nogle gange sker der ting, som ikke er fair.

Med det uafgjorte resultat mellem Manchester City og Tottenham er begge hold noteret for fire point efter de to første runder af Premier League.