Fodbold

Klublegende bedt om at fortsætte karrieren efter drømmemål

38-årige Aritz Aduriz scorede Athletics vindende mål mod Barcelona på saksespark. Spanieren har i sinde at stoppe karrieren efter denne sæson.

Se Aritz Adurizs sejrsmål i videoen øverst i artiklen.

Athletic Clubs Aritz Aduriz leverede et magisk øjeblik i La Ligas åbningskamp i denne sæson.

88 minutter inde i premierekampen blev angriberen skiftet ind, og få sekunder senere - på sin første boldberøring - saksesparkede han sejrsmålet i nettet mod sidste sæsons suveræne mestre, FC Barcelona.

Spanieren er født og opvokset i San Sebastian, der blot er en times kørsel fra Bilbao. Det er også her, han har tilbragt størstedelen af sin karriere og med tiden printet sig fast i hjerterne hos klubbens fans. Men karrieren nærmer sig sin afslutning for Aduriz.

Han er 38 år gammel og har tidligere sagt, at denne sæson bliver hans sidste. Men efter fredagens pragtmål har flere prominente navne bedt Aduriz om at genoverveje sin beslutning om at lægge støvlerne på hylden.

- Hvilket mål Aduriz lige har scoret. Vær’ sød ikke at trække dig tilbage, skrev den tidligere Atletico Madrid- og Chelsea-angriber Radamel Falcao kort efter kampens slutfløjt på Twitter.

- Gå aldrig på pension, Aduriz, skrev Roberto Soldado, der spillede med Aduriz i Valencia i perioden 2010-2012.

Rost af Barcelona-træner

I nederlagets stund var Ernesto Valverde, Barcelonas træner, ikke for fin til at rose Aduriz.

Ude fra bænken kunne han kun iagttage Bilbao-spillerens akrobatiske scoring.

- Da jeg så ham lægge an til at skyde, så vidste jeg præcis, hvad der ville ske. Han dominerer fuldstændig, når der kommer indlæg, og jeg er overhovedet ikke overrasket over hans afslutning.

- Med Aduriz på banen er alle indlæg i feltet livsfarlige, og han scorede et fremragende mål, siger Ernesto Valverde ifølge Reuters.

”Hjælper til sidste dag”

Aritz Aduriz har været en fanfavorit i Athletic Club i mange år. Det var her hans professionelle karriere tog fart – og her, hvor han vendte tilbage til i 2012 efter ophold i Mallorca og Valencia.

Helt indtil sidste sæsons begyndelse var han fast mand på holdkortet og også inde omkring det spanske landshold. Men skader betød, at han måtte se det meste af forårssæsonen fra bænken.

Inden fredagens pragtmål havde Aduriz ikke scoret et betydende mål for Bilbao-klubben siden december 2018.

Derfor glædede Aduriz sig også over at være tilbage som målscorer for klubben.

- Jeg har tidligere sagt, at jeg ville hjælpe Athletic indtil den sidste dag, og i denne kamp beviste jeg netop det, sagde Aritz Aduriz til reportere efter kampen.

Aduriz er alderspræsident på et hold, der udelukkende består af spillere fra Baskerlandet. Men også et hold med flere unge spillere, der ifølge Aduriz skal have sparket selvtillid ind i kroppen.

Et spark, som Aduriz leverede i sæsonens allerførste kamp.

- Athletics base er de unge spillere. De skal have selvtillid og tid. De kommer til at hjælpe os en hel del i denne sæson, sagde Aduriz efter kampen.

Aritz Aduriz har nu scoret i 15 La Liga-sæsoner i træk. Det er kun Lionel Messi, der også kan prale af samme statistik.

Aduriz og Athletic endte på La Ligas ottendeplads i sidste sæson.