Fodbold

Wass og Valencia smider sejren i 11. tillægsminut

Daniel Wass lagde op til Valencias enlige mål, men det var ikke nok, da Real Sociedad udlignede til allersidst i et stort drama.

På kampens allersidste spark smed Daniel Wass og Valencia sejren, da Real Sociedad udlignede på straffespark.

Hjemme på Mestalla blev det således kun til 1-1 mod holdet fra den baskiske by San Sebastián.

I løbet af første halvleg havde begge klubber nærgående forsøg, men ind ville bolden tilsyneladende ikke.

Det var Daniel Wass dog med til at ændre på i anden halveg, for efter knap en times spil kom han godt med i højresiden, hvor han fandt plads. Og så kunne han sende en knivskarp aflevering ind i feltet, som Kevin Gameiro sikkert omsatte til mål.

Brændt straffespark blev dyrt

Valencia var i flere omgange tæt på at øge føringen - blandt andet ved anfører Rodrigo, der sendte bolden på stolpen, selvom der var tomt mål.

Og i kampens tillægstid fik Kevin Gameiro chancen fra straffesparkspletten, men han tordnede bolden over mål.

Det skulle vise sig at blive dyrt, for lige omkring dommerens slutfløjt var der dramatik.

Her fik Real Sociedad et frispark, som ramte Valencias Francis Couqelin på hånden inde i feltet. Coquelin blev udvist, og så kunne Mikel Oyarzabal udnytte straffesparket og sikre Real Sociedad et meget sent point.

Daniel Wass spillede hele kampen for sidste sæsons nummer fire i La Liga.

Mallorca vinder på spektakulært selvmål

På hjemmebane sikrede Mallorca sig en god start, da det blev til en 2-1-sejr over Eibar.

Daniel Rodriguez bragte hjemmeholdet foran, da han opfangede en løs bold og løb fra alt og alle, inden han sikkert scorede sæsonens første mål.

Eibar udlignede efter knap en times spil, da Paulo Oliveira var først over en returbold efter et hjørnespark. Men han skulle dog få en uheldig hovedrolle et kvarters tid før slutfløjtet.

Her scorede han selvmål, da han satte sit skinneben på et indlæg i eget felt, og så sendte han på forunderlig vis bolden i en blød bue over sin egen målmand og afgjorde kampen.

Kampen vil desuden også blive husket for, at der for første gang i La Ligas historie var en kvindelige linjevogter, da Guadalupe Porras var blandt dommertrioen på banen.