Fodbold

Kjær udeladt uden at være skadet: - Skal finde ny klub, siger Toft

Simon Kjær ligner en færdig mand i Sevilla, efter at han ikke blev udtaget til holdets første ligakamp, vurderer TV 2 SPORTs fodboldkommentator.

Søndag aften tog Sevilla hul på La Liga-sæsonen med en 2-0-sejr ude over Espanyol, men det blev uden dansk islæt på banen.

Dermed fortsatte tendensen fra sommerens træningskampe, hvor der var begrænset spilletid til den danske landsholdsanfører Simon Kjær.

Søndag formiddag oplyste Kjærs rådgiver, Lars Hendel, til TV 2 SPORT, at den 30-årige forsvarsspiller ikke er skadet, men blot var udeladt af truppen.

Og det er bekymrende, vurderer TV 2 SPORTs fodboldkommentator Flemming Toft.

- Det tegner til, at han skal finde en ny klub. Jeg kender ham godt nok til at vide, at han ikke kan forlige sig med at sidde på bænken - og da slet ikke med at være helt ude af truppen, siger Flemming Toft.

Sevilla har denne sommer handlet dyrt ind på netop Simon Kjærs position. Franske Jules Koundé og brasilianske Diego Carlos er kommet til klubben med priskilte højere end Simon Kjærs.

For to år siden blev danskeren hentet til Sevilla for knap 100 millioner kroner.

Sevillas sportsdirektør, Monchi, er manden, der har stået for købene af de to nye forsvarsspillere. TV 2 SPORT har været i kontakt med ham omkring Simon Kjær.

- Jeg taler ikke om Simons situation i offentligheden. Jeg håber, I kan forstå hvorfor, skrev han i en SMS søndag formiddag.

Kjær stadig relevant

Sevilla synes altså ikke, at Kjær er brugbar på holdet. Men ifølge Flemming Toft er Simon Kjær stadig interessant for mange klubber i Europa.

- Det er ikke sikkert, at han kan vælge fra øverste hylde eller bare vælge den klub, han selv ønsker. Men han er stadig en eftertragtet central forsvarsspiller, fordi han er så stærk i duelspillet, siger Flemming Toft.

Fodboldkommentatoren vurderer, at specielt to lande kan være et godt match for Simon Kjær.

Det ene er Tyrkiet. Her spillede Simon Kjær for Fenerbache fra 2015-2017. Et sted hvor han ifølge Toft var en meget populær skikkelse, da han spillede dér.

Det andet er Italien, hvor Kjær spillede for Palermo fra 2008-2010 og igen fra 2011-2012 i AS Roma.

- Italien vil passe ham godt - også fordi han har været meget glad for at være i Italien. Han er i gåseøjne en typisk italiener i sit forsvarspil. Han er god til mand-mod-mand, og så tager han ikke så mange chancer. Han er en kontant forsvarsspiller, siger Flemming Toft.

Simon Kjær har i sin karriere spillet i FC Midtjylland, Palermo, Wolfsburg, AS Roma, Lille, Fenerbache og nu Sevilla.