Fodbold

Ny regel møder hård kritik – City-stjerne kræver ændring

Gabriel Jesus og Ilkay Gündogan ytrede begge sin utilfredshed på Twitter, efter Manchester Citys afgørende scoring mod Tottenham ikke fik lov at gælde. Peter Powell / Ritzau Scanpix

Manchester City fik annulleret en scoring i de sidste minutter mod Tottenham lørdag. VARs indtog i Premier League falder ikke i god jord hos alle.

Manchester City troede for en stund, at de havde sikret sig alle tre point i Premier League-kampen mod Tottenham.

Men Gabriel Jesus’ mål til 3-2 i overtiden blev annulleret af dommersystemet VAR, fordi City-spilleren Aymeric Laporte havde hånden på bolden.

Oprindeligt dømte kampens dommer Michael Oliver mål, men han blev rådgivet til at omstøde dommen. Helt efter Premier Leagues nye regler.

- Ethvert scoret mål kreeret med hånden eller armen vil blive annulleret, selv hvis det er sket ubevidst, skriver Premier League på sin officielle Twitter.

Den regel møder nu kritik fra Premier Leagues mest scorende spiller, Alan Shearer.

- Den nye regel er bare latterlig. Der er ikke en eneste spiller, der appellerer eller som troede, der var hånd på bolden. Hvis den havde ramt forsvarsspillerens arm, så var der ikke givet straffespark. Det er vel ikke fair? spørger Alan Shearer retorisk ifølge engelske Express

Også Danny Murphy, der blandt andet har spillet for Liverpool, Tottenham og Fulham, er ude med kritik.

- Det mål skulle ikke have været annulleret på nogen bane noget sted i verden. Det ville slet ikke være blevet set, hvis vi ikke havde VAR, siger den tidligere Premier League-spiller Danny Murphy ifølge BBC.

Flere City-spillere uforstående

Manchester City var tydeligt ikke tilfreds med beslutningen på banen. Den vrede tog flere af spillerne med sig på de sociale medier.

Den tyske midtbanespiller Ilkay Gündogan foreslår en regel-ændring.

- Dagens VAR-beslutning er virkelig svær at sluge. Enhver angriber, der rammer bolden med hånden, bevidst eller ubevidst, skal der dømmes frispark imod. Men hvis du forsvarer, så er det fint? Det giver kun en ulempe til det angribende hold.Min mening er, at reglen bliver nødt til at ændres, skriver Manchester Citys Ilkay Gündogan på Twitter.

Manchester Citys franske forsvarsspiller Aymeric Laporte var ham, der blev dømt frispark imod.

Og ligesom Gündogan tog han også til Twitter for at ytre sig om VAR, som Premier League har indført fra denne sæson.

- Hård kamp! Lærer at vænne os til eksterne faktorer, skriver Laporte blandt andet.

Gabriel Jesus scorede det annullerede mål. Han fik også markeret sig på sociale medier.

- God kamp, drenge. Godt spillet, men desværre fik vi ikke kampen. Vi scorede målet, vi havde brug for, men …, skriver Gabriel Jesus på Twitter.

Ekspert kræver mere mod hos dommere

Gary Neville er tidligere Premier League-spiller og nuværende ekspert hos engelske Sky.

Han er enig i, at det afgørende mål skulle annulleres, fordi reglerne er, som de er.

Til gengæld ærgrer han sig over, at VAR ikke dømte straffespark til Manchester City, da midtbanespilleren Rodri blev nedlagt på et hjørnespark.

- De bliver nødt til at være stærkere. Jeg ved, at de har sagt, at det skal være helt åbenlyst for at omstøde banedommerens beslutning, men for mig at se, var det netop, hvad det var her. De bliver nødt til at have nerverne og modet til at sige, at det der er et straffespark, siger Gary Neville ifølge Sky.

Manchester City og Tottenham har begge fire point efter to kampe i Premier League.