Fodbold

FCM-cheftræner trækker sig

Kenneth Andersen står ikke længere i spidsen for FC Midtjylland. Assistenttræner Brian Priske overtager cheftrænerjobbet indtil vinterpausen.

FC Midtjylland skifter ud på cheftrænerposten seks runder inde i den indeværende Superliga-sæson.

Ti måneder efter sin tilgang er Kenneth Andersen nu fortid som cheftræner for klubben. Det har klubben meddelt i en pressemeddelelse mandag.

- Da jeg for et år siden sprang til, nærmest fra den ene dag til den anden, for at afløse Jess Thorup som cheftræner, betingede jeg mig, at vi skulle evaluere situationen, når jeg havde fungeret på cheftrænerposten i et stykke tid.

- På det seneste har jeg set mig selv dybt i øjnene og har erkendt, at jeg trives bedre med at udvikle ungdomsspillere i Akademiet, siger Kenneth Andersen i pressemeddelelsen.

Brian Priske midlertidig cheftræner

Mens Kenneth Andersen vender tilbage som træner i klubbens akademi, overtager assistenttræner Brian Priske cheftrænerposten, inden klubben forventer at finde en permanent løsning ved vinterpausen, som de formulerer det.

- Vi erkender, at der nu er et stykke arbejde foran os, men vi har et trænerteam, der er klar til at løfte opgaven efter Kenneth, siger klubbens sportschef Svend Graversen, der har stor respekt for Kenneth Andersens beslutning.

- Det er et tab, at Kenneth ønsker at stoppe på posten, men i samme moment glæder vi os til at få Kenneths værdifulde knowhow, erfaring og ekspertise i forhold til udvikling af ungdom tilbage på Akademiet, hvor han er den mest vindende træner.

FC Midtjylland har fået en resultatmæssigt fin start på sæsonen i Superligaen, hvor klubben ligger nummer to med fem sejre og én uafgjort.

I Europa blev holdet slået ud af Europa League-kvalifikationen af skotske Rangers.

Skuffende pointtab søndag

Søndag smed klubben for første gang point i Superligaen, da det blev til 1-1 mod Hobro. Et skuffende resultat, hvor Andersen også udtrykte bekymring.

- I en kamp på hjemmebane mod Hobro skal vi præstere bedre, hvis vi skal have tre point. Vi har haft udfordringer med at skabe chancer i de seneste kampe, og det havde vi også i dag, sagde den nu tidligere cheftræner efter Hobro-kampen.

Kenneth Andersen overtog posten som cheftræner i FC Midtjylland i oktober sidste år. Her afløste han Jess Thorup, som blev købt fri af den belgiske klub Gent.

Forinden havde Andersen trænet FC Midtjyllands U19-hold i mange år og var med til at udvikle landsholdsspillere som blandt andre Simon Kjær, Pione Sisto og Viktor Fischer.

I seneste sæson vandt FC Midtjylland sølvmedaljer i Superligaen og blev pokalmester.