Fodbold

Giftig grund truer Beckhams stadionprojekt i Miami

David Beckhams nye MLS-klub, Inter Miami, er røget ind i problemer, da der er alvorlig forgiftning på den grund, hvor et nyt stadion skal bygges.

Det er op ad bakke for David Beckham og hans fodboldprojekt i den amerikanske MLS-turnering.

Den tidligere stjernespiller er i gang med at etablere klubben Inter Miami, der skal være en del af ligaen i 2020. Derudover er det planen, at klubbens eget stadion skal stå klar i 2022.

Men nu er de planer løbet ind i problemer. For en miljørapport har vist, at grunden som stadion skal bygges på er langt mere forgiftet end forventet. Det er især værdierne for arsen, der vækker bekymring, skriver Sky News.

Det er forurent aske fra et kommunalt forbrændingsanlæg, der har forårsaget forureningen. Målinger har vist, at der er værdier på mere end det dobbelte af det tilladte.

- Det er den største forurenede park i byen. Det er en bekymring, siger kommissionsformand Ken Russell.

Markant forurening

Planen er, at der skal bygges et stadion til 25.000 tilskuere sammen med et kommercielt område med både kontorer og shoppingcenter. En investering på en milliard dollar.

Men nu er spørgsmålet, om det med et dyrt oprydningsarbejde vil give mening at foretage investeringen. Miamis borgmester er i tvivl.

- I bund og grund har grunden markant mere forurening, end hvad der er kommercielt rimeligt, lyder det fra borgmester Francis Suarez.

Inter Miami har gjort det klart, at klubben ikke vil søge om offentlige midler til oprydningen af grunden. Ligesom det heller ikke er afgjort, hvorvidt en oprydning til anslået 50 millioner dollar vil gøre projektet for dyrt.

Det er klubben selv, der har betalt for undersøgelserne, ligesom Inter Miami også har hyret et nyt firma til analysere resultaterne af prøverne.