Fodbold

Ny regel bliver heftigt kritiseret - talsmand afviser ændring

Manchester Citys Gabriel Jesus fik annulleret sin sene scoring i lørdagens Premier League-kamp mod Tottenham. De nye regler med hånd eller arm på bold bliver ikke ændret, siger talsmand. Oli Scarff / Ritzau Scanpix

En ny regel om annullering af alle mål med arm eller hånd involveret bliver kritiseret. Men der kommer ingen ændringer, siger talsmand.

En ny regel har indtil videre haft stor indflydelse på kampafgørende momenter i fodbolden.

Fra denne sæson skal dommeren nemlig annullere samtlige mål, der er blevet scoret eller skabt ved hjælp af en hånd eller arm – ubevidst eller ej.

Lørdag blev Manchester City offer for reglen, da holdets angriber Gabriel Jesus troede, at han i overtiden havde scoret sejrsmålet mod Tottenham i Premier League.

Men efter gennemsyn fra dommersystemet VAR blev målet annulleret, for Citys Aymeric Laporte havde snittet bolden videre med armen, selvom det så noget ubevidst ud.

Efterfølgende mødte reglen kritik fra både nuværende og tidligere spillere, der foreslog en regelændring. Men det afviser en talsmand fra International Football Association Board (IFAB), der laver og regulerer fodboldreglerne.

- Nogle gange har vi enkelte episoder, som skaber debat. Men jeg vil ikke sige, at de trigger os til at gennemgå loven, siger Lukas Brud, sekretær i IFAB, ifølge Sky Sports.

- Lovene er ret klare. Det handler mere om accept og kommunikation i stedet for at sige: "Nu skal vi reagere med det samme og ændre noget", siger Lukas Brud.

VAR ser med

Episoder med hånd eller arm på bolden kan være svære at få øje på for dommerne.

Med indførelsen af VAR til alle Premier League-kampe fra denne sæson sikrer man derfor, at alle afgørende episoder med arm eller hånd på bolden bliver set igennem.

Men systemet har fået en hård start i England, hvor det er blevet kritiseret for sin afvikling og for at tage noget af charmen ved sporten væk.

Hos IFAB har de også noteret kritikken.

- Vi prøver hele tiden at forbedre uddannelsen af vores VAR-dommere. Men det handler også om folkets læring af, hvordan VAR anvendes. Det tager ikke noget væk fra spillet, men det skaber et andet forventningsniveau, siger Lukas Brud.

VAR skal også indføres i Superligaen fra næste sæson.