Fodbold

Van der Vaart gør comeback for Esbjerg i Serie 4

Rafael van der Vaart får endnu en kamp i Esbjergs fodboldtrøje. Henning Bagger / Ritzau Scanpix

Den tidligere fodboldstjerne Rafael van der Vaart skal torsdag aften spille for Esbjergs Serie 4-hold.

Rafael van der Vaart har spillet fodbold på højeste internationale hylde, men torsdag aften skal han i kamp på et af de laveste niveauer i dansk fodbold.

Den ellers pensionerede fodboldstjerne skal spille for Serie 4-holdet i sin tidligere klub Esbjerg fB, når der er lokalopgør i Veldtofte Idrætspark mod FC King George, skriver Jydske Vestkysten.

- Jeg ser frem til det. Forhåbentlig har jeg da luft til nogle minutter, siger Rafael van der Vaart til Jydske Vestkysten.

Den tidligere hollandske landsholdsspiller annoncerede i november sidste år, at han stoppede karrieren med øjeblikkelig virkning i Esbjerg blot tre måneder efter, at han havde skrevet kontrakt med vestjyderne.

DBU Jylland

Det laveste niveau i DBU Jylland er Serie 6.

Kilde: DBU Jylland.

Van der Vaart skal i form

Udover Esbjerg og FC Midtjylland nåede Rafael van der Vaart at spille for store klubber som Real Madrid, Tottenham, Ajax og Hamborg.

Og det er netop kærligheden til en af sine tidligere klubber, der får ham til at gøre kortvarigt comeback på fodboldbanen.

Hollænderen skal 13. oktober spille en testimonial i Volkspark i Hamborg, og derfor ønsker han ifølge Jydske Vestkysten at komme i form. Rafael van der Vaart trak også opmærksomhed i maj, hvor den tidligere verdensstjerne stillede op i en dartturnering i Esbjerg.

Hollænderen håbede, at han kunne have gjort det bedre i sin tid i Superligaen. Video: TV 2 SPORT

Rafael van der Vaart bor til dagligt i Esbjerg med kæresten Estavana Polman, der er professionel håndboldspiller for det danske mesterhold Team Esbjerg. Parret har sammen en datter.

Torsdag aftens modstander FC King George er i øvrigt navnet på det lokale værtshus i Esbjerg, der blev stiftet i 2000 på en kro i Esbjergs bymidte.