Fodbold

Åge Hareide ramt af infektion efter knæoperation

Infektionen tvinger fodboldlandstræner Åge Hareide til at melde afbud til landsholdsudtagelsen mandag.

Åge Hareide er blevet opereret i knæet og har fået en infektion.

Den danske fodboldlandstræner kommer derfor ikke til at præsentere den kommende trup til de næste kampe. Det oplyser Dansk Boldspil-Union (DBU) på sin hjemmeside.

Det vil i stedet blive assisterende landstræner Jon Dahl Tomasson, som på mandagens pressemøde præsenterer den kommende trup til EM-kvalifikationskampene mod Gibraltar og Georgien.

Hareide beklager, at han ikke kan deltage i pressemødet og fortæller, at han sammen med Tomasson vil vælge de spillere, der skal kæmpe for sejre til Danmark i de to udekampe.

- Vi har glædet os til de næste uger, siden vi sidst havde kampe i juni. Jeg har det fint, men er blevet anbefalet at holde mig i ro, så jeg kan være klar til at mødes med spillere og stab forud for de to vigtige kampe mod Gibraltar og Georgien.

- Jon og jeg udtager truppen sammen, og denne gang er det så ham, der har fornøjelsen af at præsentere dem på pressemødet, siger Hareide til unionens hjemmeside.

- Der er fremskridt, siger læge

Landstrænerens operation og situation er nøje fulgt af Morten Boesen, forbundslæge i DBU og læge for herrelandsholdet.

Hareides situation går fremad, men han er blevet opfordret til ikke at deltage i aktiviteter, der kan belaste knæet.

- Åge er blevet opereret i knæet og har haft en infektion efterfølgende. Der er fremskridt, men det er vigtigt, at knæet og Åge kommer sig fuldt, før han deltager i for mange aktiviteter.

- Derfor har vi anbefalet, at han holder sig i ro og ikke deltager i pressemødet. Vi regner med, at han på den måde kan være klar til de to landskampe i begyndelsen af september, siger Boesen.

Landsholdstruppen udtages mandag klokken 13. Danmark møder Gibraltar 5. september, mens Georgien venter tre dage senere.