Fodbold

Engelsk traditionsklub får ekstra tid til redningsaktion

Bury FC har fået yderligere tid til at redde sig ud af økonomiske problemer. Klubbens ejer har fundet en køber.

En af Englands ældste klubber, Bury FC, har fået indtil 27. august klokken 17.00 lokal tid til at redde sig ud af en konkurstrussel, der i den seneste tid har tvunget League 1-klubben tættere og tættere på lukning.

Den oprindelige deadline blev overskredet fredag ved midnat, men kort forinden meddelte klubejer Steve Dale, at han har aftalt et salg af Bury FC til analyseselskabet C&N Sporting Risk.

Derfor har EFL (organisationen bag English Football League, niveau 2-4 i det engelske ligasystem, red.) altså nu udsat deadlinen, så en handel kan nå at falde endeligt på plads.

- Styrelsen har kigget på materialet og besluttet at tillade et sidste redningsforsøg, der kun omfatter klubben og C&N Sporten Risk for at se, om en overtagelse kan falde på plads, fortæller formanden for EFL, Debbie Jevans, ifølge BBC.

- Ingen vil se en klub miste sin plads i ligasystemet, og vi vil nu arbejde med potentielle købere før tirsdagens deadline i et forsøg på at få stablet et salg på benene.

Klubben, der blev grundlagt i 1885, er i øjeblikket under administration, har 12 minuspoint og så stor spillermangel, at det engelske fodboldforbund har måttet udsætte klubbens førsteholds første seks kampe i sæsonen.

Efter et møde lørdag formiddag har EFL dog besluttet, at man ikke vil udsætte flere kampe, hvorfor Bury FC skal stille et hold til League 1-opgøret mod Doncaster 31. august. I denne weekend er kampen mod Tranmere allerede blevet udsat.

Ifølge The Sun har Bury FC en gæld på i alt ni millioner pund - godt 74 millioner kroner.

Lykkes det ikke at redde klubben inden den nye deadline, vil det være første gang i 27 år, at en klub bliver udelukket fra EFL. Det vil samtidig være første gang, at det sker for en klub i den tredjebedste engelske række.