Fodbold

Endnu en United-spiller udsat for racisme: - Vi er nødt til at stoppe det

Marcus Rashford har været udsat for flere racistiske beskeder efter Manchester Uniteds kamp mod Crystal Palace lørdag.

- Beskidte neger. Fucking neger. Skorstenfejer. Bomuldsplukker.

Sådan var ordlyden i flere opslag på de sociale medier målrettet mod Manchester United-stjernen Marcus Rashford, der lørdag eftermiddag brændte et straffespark i den engelske storklubs nederlag til Crystal Palace i Premier League.

- Det er uhørt. Vi må stoppe det her. Det må stoppe. Jeg har ikke ord, fortæller United-manageren Ole Gunnar Solskjær til norske VG.

- Det er galskab, at dette er et tema i 2019.

Beskederne kom i kølvandet på den 21-årige Manchester United-angribers straffespark, som han sendte på indersiden af stolpen i anden halvleg, da han havde muligheden for at udligne til 1-1 i kampen, som Manchester-klubben tabte med 2-1.

Et stort antal af de racistiske beskeder er skrevet af anonyme brugere på det sociale medie Twitter, og netop anonymiteten irriterer særligt den norske Manchester United-træner, Ole Gunnar Solskjær.

- Vi har alle disse kampagner, der siger 'nej til racisme, men folk gemmer sig fortsat bag falske profiler, siger Solskjær til norske VG.

Anden gang på en uge

Det er faktisk anden gang på bare en uge, at Manchester United-spillere bliver udsat for racistiske beskeder på de sociale medier.

I mandags blev Marcus Rashfords franske holdkammerat Paul Pogba udsat for en lignende behandling, da han misbrugte et straffespark i Premier League-kampen mod Wolverhampton.

De mange beskeder til Paul Pogba fik Marcus Rashford til tasterne med en klar opfordring.

- Manchester United er en familie. Paul Pogba er en stor del af den familie. Angriber I ham, angriber I os alle sammen. Det her er nødt til at stoppe, lød beskeden fra Marcus Rashford på Twitter.

Nu er rollerne så for en stund byttet rundt. Marcus Rashford som offer for internettets ondskab lørdag, og Paul Pogba der søndag sender en opfordring om at stoppe de racistiske ytringer.

- Mine forfædre og mine forældre led for, at min generation kan være frie i dag, arbejde, tage bussen og spille fodbold. Racistiske fornærmelser er uvidenhed og kan kun gøre mig stærkere og motivere mig til at kæmpe hårdere for den næste generation, skriver Pogba.

Twitter kom tidligere på ugen med en officiel udtagelse, hvor de oplyste, at de har slettet flere konti efter de racistiske beskeder målrettet mod Paul Pogba.

- Vi er fuldt ud klar over og deler bekymringerne om den racistiske hetz mod enkelte fodboldspillere i Storbritannien. Vi fordømmer denne uacceptable opførsel på det kraftigste.

Payl Pogba, Marcus Rashford og resten af Manchester United-holder er noteret for fire point efter de første tre Premier League-kampe i denne sæson.