Fodbold

Dansk komet igen udtaget til landsholdet: - Han har taget Frankrig med storm

Joachim Andersen blev mandag igen udtaget til landsholdet, efter han har gjort sig bemærket i Frankrig, fortæller Jon Dahl Tomasson.

To sejre, seks point og ingen indkasserede mål.

Joachim Andersens start i franske Lyon kunne næsten ikke have forløbet meget bedre. Den danske forsvarsspiller har været i aktion i samtlige minutter i denne sæson og har imponeret i det franske.

Det betyder, at Joachim Andersen igen er udtaget til det danske A-landshold, som møder Gibraltar og Georgien i kvalifikationen til EM. Og den centrale forsvarsspiller er med, fordi han har imponeret landstrænerduoen.

- Joachim i Lyon har allerede taget Frankrig med storm. Han har gjort det godt i de to kampe, han har spillet indtil videre, sagde Jon Dahl Tomasson på pressemødet.

Den 23-årige dansker er også lykkelig over igen at være udtaget.

- Jeg er selvfølgelig superglad for igen af være med på landsholdet. Det var et af mine store mål med at skifte til Lyon at spille fast i en stor klub og at udvikle mig yderligere i en fysisk stærk liga og i Champions League, når den går igang, så jeg også kunne blive en fast del af landsholdet, skriver Joachim Andersen i en SMS til TV 2 SPORT.

- Det er startet rigtig godt i Lyon. Jeg har spillet fra start i vores to første kampe, vi har vundet samlet 9-0, og jeg er faldet godt til. Udover at fortsætte, som vi er startet i Lyon, er mit mål at få spilletid på landsholdet. Det er der en chance for nu.

Jon Dahl: Det er en positiv historie

Sammen med Joachim Andersen fremhæver Jon Dahl Tomasson også Robert Skov, der også er skiftet klub i løbet af sommeren.

Assistenten fortæller, at de meget gerne vil se mere til de unge danskere, men når de går direkte ind i startopstillingen i henholdsvis Hoffenheim og Lyon, kan de være sikre på, at der bliver holdt øje med dem.

- I og med at de går direkte ind i startopstillingen i Frankrig og i Tyskland på et højt niveau, så vidner det om deres kvaliteter, og det er en positiv historie, forklarede han kort efter pressemødet.

Danmark spiller ude mod Gibraltar 5. september og ligeledes ude mod Georgien tre dage senere.