Han redder Hareide og Jon Dahl

16x9
Yussuf Poulsen scorede til 2-0 for RB Leipzig i bundesligakampen mod Eintracht Frankfurt. Foto: John Macdougall / Ritzau Scanpix

TV 2 SPORTs fodboldkommentator Flemming Toft ser frem mod mandagens landsholdsudtagelse.

Landstræner Åge Hareide har fået sin nye 9'er. I fravær af Nicolai Jørgensen, Andreas Cornelius og Kasper Dolberg er Yussuf Poulsen manden i midten i front. Med weekendsucces som målscorer og i oplæggerens rolle for Leipzig. Det kommer som en tiltrængt Panodil til den hovedpine, nordmanden og assistenttræner Jon Dahl Tomasson har haft på netop den plads.

Hareide har haft et problem. Ikke kun det dårlige knæ, der tvinger ham til afbud, når landsholdstruppen bliver offentliggjort mandag. Han har ikke den forward, han helst vil have. Nicolai Jørgensen er lige kommet trænings-igang efter en knæskade, Kasper Dolberg spiller overhovedet ikke, Andreas Cornelius heller ikke. Et landshold uden en rigtig nummer 9. Nu bliver det Yussuf Poulsen.

Det bliver assistenten Jon (Dahl Tomasson), der læser op fra papiret i Hareides fravær, men de to har haft hovedbrud. For der er mange minusser i bogen, flere spørgsmålstegn og en hel del ubekendte. Der er (for) mange, der slet ikke spiller, mange, der først lige er kommet i gang i deres ligaer - og nogle uden klub.

Centralt forsvar har smil og hængende mundvige

Lad os se på virkeligheden og materialet op til kampene mod Gibraltar og Georgien - begge ude henholdsvis 5. og 8. september:

Kasper Schmeichel kan der ikke sættes en handske på. Nutidens suverænt bedste målmand. Han virker, som om han bare vil være på toppen. Han (og Eriksen) er aldrig til diskussion.

Jesper Hansen må betragtes som andenmålmand - Schmeichels reserve. Frederik Rønnow har været på bænken i Eintracht Frankfurt i weekenden, men spiller aldrig. Hvem der bliver den tredje målmand, er comme ci, comme ca.

Durmisi er skadet i Lazio - og vist heller ikke blandt de Serie A-udvalgte. Peter Ankersen leder stadig efter klub og spilletid. Pålidelige Jens Stryger Larsen var i gang denne weekend i Serie A, højre side i Udinese, venstre på landsholdet. Henrik Dalsgaard højre side i Brentford og landsholdet. De to er skudsikre valg - også i startopstillingen. Minus for Dalsgaard, danskerklubben Brentford dykker spillerunde for spillerunde - vi nærmer os tidspunktet, hvor stemningen i og omkring klubben er for nedadgående.

Det centrale forsvar har smil og hængende mundvige. Andreas Christensen er Frank Lampards førstevalg i Chelsea og har spillet samtlige 270 minutter i Premier League. Mathias 'Zanka' Jørgensen har spillet to kampe i den tyrkiske Süper Lig - og det har været med succes i hans nye klub Fenerbahce. Der var stemning i Premier League (Huddersfield), der er støj i Istanbul. Den slags passer 'Zanka'. Sikker sidemand i de to landskampe.

Og forsvarets - og landsholdets - leder bliver Simon Kjær, selvom han end ikke er i bruttotruppen i Sevilla her ved La Liga-starten. Jeg tror, han er i en ny klub, når landsholdet samles 2. september.

Midtbanen har ligeledes sine ups and downs. Nyt liv til Lasse Schöne efter et fodboldliv i Holland. Genoa i Serie A, defensiv midtbanerolle til Schöne - og det giver genvalg. Nok ikke landsholdsstartende - her vil Pierre Emile Højbjerg med flere engelske kampminutter i benene blive foretrukket. Lukas Lerager kommer selvfølgelig også med i truppen - god sæsonstart i Genoa. Og så er der Thomas Delaney, der ikke har været med i Borussia Dortmunds to første, succesrige, kampe i Bundesligaen. I sidste sæson var han med i 30 kampe. Jeg tror bestemt, Hareide og Jon har sat sig for, at Delaney spiller landskampe.

Eriksen er landsholdets centrale figur

Christian Eriksen ved vi ikke, hvor havner. Formentlig stadig i Tottenham. Han er svær at få i ubalance, på og uden for banen, men det vil være forståeligt, hvis al snak og virak og usikkerhed om fremtiden ikke påvirker ham. Men landsholdets centrale figur.

Landsholdet mangler i den grad en nummer 9. Nicolai Jørgensen skadet og helt uden for i Feyenoord, Andreas Cornelius ikke på tale til andet end bænken i endnu en ny klub, Parma, og Kasper Dolberg er endnu ikke nået til Nice. Det kan betyde en ændring i spillestil og formation til de kommende landskampe - for Hareide og Jon har ikke den centrale angriber, som de gerne vil have. Jo, det indlysende nu er Yussuf Poulsen, der senest var midterste angriber i Leipzigs 3-4-3 formation mod Frankfurt. Ja, siger du måske - Christian Gytkjær. Personligt synes jeg ikke, der er international format nok i Gytkjær.

Martin Braithwaite og Yussuf Poulsen bliver oftest brugt i tomandsangreb i Leganés og Leipzig. Hvis det bliver alternativet, spiller landsholdet ikke med en mand, der kan spilles direkte op på i front, men med to løbestærke, hurtige folk. Ændrer det formation (4-4-2) - eller hvem bliver tredje led?

Skal jeg pege på emner fra U21-holdet, der spillede slutrunde i juni i Italien uden succes, må det være Robert Skov som den mest sikre - fin start i Hoffenheim. Joachim Andersen med flot start i franske Lyon, Jacob Bruun Larsen, der kom ind i sidste kamp for Dortmund. Philip Billing, der spiller fast i Bournemouth.

Der har været nok til at skaffe andre smerter hos Hareide og Jon end de fysiske. Hovedpine. Det er ikke alt i bolsjeposen, der har den rigtige smag lige nu. De har spillere, men de mangler de rigtige spillere.