Fodbold

Han redder Hareide og Jon Dahl

TV 2 SPORTs fodboldkommentator Flemming Toft ser frem mod mandagens landsholdsudtagelse.

Landstr√¶ner √Öge Hareide har f√•et sin nye 9'er. I frav√¶r af Nicolai J√łrgensen, Andreas Cornelius og Kasper Dolberg er Yussuf Poulsen manden i midten i front. Med weekendsucces som m√•lscorer og i opl√¶ggerens rolle for Leipzig. Det kommer som en tiltr√¶ngt Panodil til den hovedpine, nordmanden og assistenttr√¶ner Jon Dahl Tomasson har haft p√• netop den plads.

Hareide har haft et problem. Ikke kun det d√•rlige kn√¶, der tvinger ham til afbud, n√•r landsholdstruppen bliver offentliggjort mandag. Han har ikke den forward, han helst vil have. Nicolai J√łrgensen er lige kommet tr√¶nings-igang efter en kn√¶skade, Kasper Dolberg spiller overhovedet ikke, Andreas Cornelius heller ikke. Et landshold uden en rigtig nummer 9. Nu bliver det Yussuf Poulsen.

Det bliver assistenten Jon (Dahl Tomasson), der l√¶ser op fra papiret i Hareides frav√¶r, men de to har haft hovedbrud. For der er mange minusser i bogen, flere sp√łrgsm√•lstegn og en hel del ubekendte. Der er (for) mange, der slet ikke spiller, mange, der f√łrst lige er kommet i gang i deres ligaer - og nogle uden klub.

Centralt forsvar har smil og hængende mundvige

Lad os se på virkeligheden og materialet op til kampene mod Gibraltar og Georgien - begge ude henholdsvis 5. og 8. september:

Kasper Schmeichel kan der ikke sættes en handske på. Nutidens suverænt bedste målmand. Han virker, som om han bare vil være på toppen. Han (og Eriksen) er aldrig til diskussion.

Jesper Hansen m√• betragtes som andenm√•lmand - Schmeichels reserve. Frederik R√łnnow har v√¶ret p√• b√¶nken i Eintracht Frankfurt i weekenden, men spiller aldrig. Hvem der bliver den tredje m√•lmand, er comme ci, comme ca.

Durmisi er skadet i Lazio - og vist heller ikke blandt de Serie A-udvalgte. Peter Ankersen leder stadig efter klub og spilletid. P√•lidelige Jens Stryger Larsen var i gang denne weekend i Serie A, h√łjre side i Udinese, venstre p√• landsholdet. Henrik Dalsgaard h√łjre side i Brentford og landsholdet. De to er skudsikre valg - ogs√• i startopstillingen. Minus for Dalsgaard, danskerklubben Brentford dykker spillerunde for spillerunde - vi n√¶rmer os tidspunktet, hvor stemningen i og omkring klubben er for nedadg√•ende.

Det centrale forsvar har smil og h√¶ngende mundvige. Andreas Christensen er Frank Lampards f√łrstevalg i Chelsea og har spillet samtlige 270 minutter i Premier League. Mathias 'Zanka' J√łrgensen har spillet to kampe i den tyrkiske S√ľper Lig - og det har v√¶ret med succes i hans nye klub Fenerbahce. Der var stemning i Premier League (Huddersfield), der er st√łj i Istanbul. Den slags passer 'Zanka'. Sikker sidemand i de to landskampe.

Og forsvarets - og landsholdets - leder bliver Simon Kjær, selvom han end ikke er i bruttotruppen i Sevilla her ved La Liga-starten. Jeg tror, han er i en ny klub, når landsholdet samles 2. september.

Midtbanen har ligeledes sine ups and downs. Nyt liv til Lasse Sch√∂ne efter et fodboldliv i Holland. Genoa i Serie A, defensiv midtbanerolle til Sch√∂ne - og det giver genvalg. Nok ikke landsholdsstartende - her vil Pierre Emile H√łjbjerg med flere engelske kampminutter i benene blive foretrukket. Lukas Lerager kommer selvf√łlgelig ogs√• med i truppen - god s√¶sonstart i Genoa. Og s√• er der Thomas Delaney, der ikke har v√¶ret med i Borussia Dortmunds to f√łrste, succesrige, kampe i Bundesligaen. I sidste s√¶son var han med i 30 kampe. Jeg tror bestemt, Hareide og Jon har sat sig for, at Delaney spiller landskampe.

Eriksen er landsholdets centrale figur

Christian Eriksen ved vi ikke, hvor havner. Formentlig stadig i Tottenham. Han er svær at få i ubalance, på og uden for banen, men det vil være forståeligt, hvis al snak og virak og usikkerhed om fremtiden ikke påvirker ham. Men landsholdets centrale figur.

Landsholdet mangler i den grad en nummer 9. Nicolai J√łrgensen skadet og helt uden for i Feyenoord, Andreas Cornelius ikke p√• tale til andet end b√¶nken i endnu en ny klub, Parma, og Kasper Dolberg er endnu ikke n√•et til Nice. Det kan betyde en √¶ndring i spillestil og formation til de kommende landskampe - for Hareide og Jon har ikke den centrale angriber, som de gerne vil have. Jo, det indlysende nu er Yussuf Poulsen, der senest var midterste angriber i Leipzigs 3-4-3 formation mod Frankfurt. Ja, siger du m√•ske - Christian Gytkj√¶r. Personligt synes jeg ikke, der er international format nok i Gytkj√¶r.

Martin Braithwaite og Yussuf Poulsen bliver oftest brugt i tomandsangreb i Legan√©s og Leipzig. Hvis det bliver alternativet, spiller landsholdet ikke med en mand, der kan spilles direkte op p√• i front, men med to l√łbest√¶rke, hurtige folk. √Ündrer det formation (4-4-2) - eller hvem bliver tredje led?

Skal jeg pege på emner fra U21-holdet, der spillede slutrunde i juni i Italien uden succes, må det være Robert Skov som den mest sikre - fin start i Hoffenheim. Joachim Andersen med flot start i franske Lyon, Jacob Bruun Larsen, der kom ind i sidste kamp for Dortmund. Philip Billing, der spiller fast i Bournemouth.

Der har været nok til at skaffe andre smerter hos Hareide og Jon end de fysiske. Hovedpine. Det er ikke alt i bolsjeposen, der har den rigtige smag lige nu. De har spillere, men de mangler de rigtige spillere.