Fodbold

Jon Dahl med kontant udmelding: - Lad os nu få lukket det transfermarked tidligere

Jon Dahl Tomasson under det danske fodboldlandsholds træning i Schweiz. Mads Claus Rasmussen / Ritzau Scanpix

Assisterende landstræner Jon Dahl Tomasson kom med en klar opfordring, da han præsenterede A-landsholdstruppen til kampene mod Gibraltar og Georgien.

For mere end to uger siden, 8. august, og inden sæsonstart lukkede transfervinduet i Premier League, men først 2. september lukker det i de andre store europæiske ligaer, og det er, efter de første runder er spillet.

Det vil den assisterende landstræner for det danske herrelandshold i fodbold, Jon Dahl Tomasson, meget gerne have lavet om på, hvilket han gjorde ganske klart på et pressemøde mandag.

Her præsenterede han A-landsholdstruppen til EM-kvalifikationskampene mod Gibraltar og Georgien i september, da Åge Hareide var fraværende på grund af en infektion efter en knæoperation.

- Lad os nu få lukket det transfermarked lidt tidligere. Det er fuldstændig åndssvagt i mit hoved, at det er åbent i så lang tid, lød det fra Jon Dahl Tomasson.

- Lad os nu finde en skæringsdato i begyndelsen af august, som vi alle kan leve med, så klubberne kan forberede sig, de kan spille med deres bedste spillere, og så der ikke altid er det fnidder.

- Om det er fnidder i klubber, hos spillere eller managere. Men lad os få lavet det transfermarked, så det lukker engang tidligt i august, sagde han.

Syv landsholdsspillere har skiftet klub

7 af de 22 udtagne spillere til A-landsholdets kampe i september har fået ny klub denne sommer, men flere skift kan være på vej.

Christian Eriksen har længe været rygtet væk fra Tottenham, Kasper Dolberg rygtes fra Ajax til Nice, Frederik Rønnow sidder på bænken i Frankfurt, og Simon Kjær har ikke været i Sevillas trup i de to første La Liga-runder.

- September som landshold kan være tricky. Folk kan skifte og ikke falde til. Jeg har en stor tro på det. Det ser ud til at have været positive tilgange. Vi har talt med mange af vores spillere, og de er glade, sagde Jon Dahl Tomasson på pressemødet.

De syv landsholdsspillere, der er skiftet denne sommer, er:

  • Joachim Andersen fra Sampdoria til Lyon
  • Philip Billing fra Huddersfield til Bournemouth
  • Robert Skov fra FC København til Hoffenheim
  • Lasse Schöne fra Ajax til Genoa
  • Mathias 'Zanka' Jørgensen fra Huddersfield til Fenerbahce
  • Jonas Knudsen fra Ipswich til Malmö FF
  • Martin Braithwaite fra Middlesbrough til CD Leganés (efter et lejeophold i den spanske klub)