Fodbold

Traditionsklubben Bolton er blevet solgt – sikrer sig overlevelse

Den 145-årige gamle fodboldklub Bolton Wanderers er blevet solgt til Football Ventures og sikrer sig dermed overlevelse.

Traditionsklubben Bolton Wanderers, der blev grundlagt i 1874, fortsætter med at eksistere.

Det er facit, efter at den engelske fodboldklub fik rykket sin deadline fra tirsdag klokken 18 dansk tid og 14 dage frem. Her skulle de nemlig finde en ny ejer til klubben eller sikre, at de kunne køre videre på et ansvarligt økonomisk grundlag.

Bolton skulle dog ikke bruge de 14 dage, da de onsdag aften har meldt ud, at klubben er blevet solgt til selskabet Football Ventures.

Det betyder, at fremtiden lige foreløbigt er sikret for Bolton, og det glæder klubbens administrator, Paul Appleton.

- Nogle gange har forhindringerne virket uovervindelige, og frustrationen har været enorm. Og det gælder ikke mindst hos tilhængerne, som har skulle kunne klare mange uger med usikkerhed, siger Appleton i et statement på klubbens hjemmeside.

Folk med Bolton i hjertet vil hjælpe

Traditionsklubben har i en årrække kæmpet med store økonomiske udfordringer.

Og det stod altså så slemt til, at organisationen bag de professionelle fodboldligaer i England, EFL, havde givet klubbens ejere frem til tirsdag klokken 18 dansk tid til at finde en afklaring.

Selvfølgelig kommer der også til at være svære tider for klubben i fremtiden

Paul Appleton, Boltons administrator

Det er nu lykkedes, selvom deadline måtte udskydes lidt.

- Jeg har al sympati for personalet, spillerne og tilhængerne, som er blevet tvunget til at være stand by, imens deres klub var på kanten. Jeg er glad for deres loyalititet, dedikation og tålmodighed endelig er blevet belønnet.

- Selvfølgelig kommer der også til at være svære tider for klubben i fremtiden, men der er for mange folk med Bolton tæt på hjerte til, at vi ikke skulle kunne klare det en gang til, siger Paul Appleton.

EFL og PFA, Professionel Footballers' Association, har begge spillet en stor rolle i klubbens overvejelse, står der i udtalelsen.

- Nu kan vi få en frisk start med ejerne, som vil drive klubben for tilhængerne. For det tilhængerne skulle igennem, fortjener de intet mindre.

Bolton Wanderers har aldrig vundet Premier League, men traditionsklubben har vundet FA Cuppen fire gange - senest i 1958.