Fodbold

- Dolberg har valgt forkert, mener hollandsk ekspert

Kasper Dolberg i én af sine sidste aktioner for Ajax. Nu fortsætter karrieren i Fankrig.   Adrian Dennis / Ritzau Scanpix

Kasper Dolberg burde ikke have valgt at fortsætte karrieren i franske Nice, mener en hollandsk fodboldekspert.

Efter et par ugers rygter er Kasper Dolberg officielt på plads hos franske Nice.

Franskmændene har købt den 21-årige angriber fri af kontrakten hos de forsvarende hollandske mestre fra Ajax, som har været den 21-årige angribers arbejdsgiver siden 2015.

Og det er det helt rigtige for Kasper Dolberg at søge væk fra den hollandske storklub, men at danskeren har valgt at fortsætte karrieren i Nice, forstår en hollandsk fodboldekspert ikke meget af.

- Det er den bedste løsning for alle parter, men jeg mener ikke, at Nice er den bedste løsning for Dolberg, sagde De Telegraafs fodboldredaktør Valentijn Driessen i avisens podcast, inden skiftet blev offentliggjort.

- I Sydfrankrig forventes det, at han scorer mål med det samme. Jeg tror, at det ville have været bedre for Dolberg, hvis han havde valgt Hoffenheim. Selvfølgelig har Nice en plan for ham, men det bliver meget svært for den dreng.

- Ajax burde ikke sælge

Tyske Hoffenheim var angiveligt også ganske interesserede i at få Kasper Dolberg på lønningslisten.

Men på trods af muligheden for at komme til at spille på hold med Robert Skov valgte Kasper Dolberg i stedet at prøve lykken i det sydfranske.

Selvom præstationerne i Ajax har været svingende fra Kasper Dolberg, er de to tidligere spillere Pierre van Hooijdonk og Theo Janssen ærgerlige over, at danskeren forlader hollandsk fodbold på en permanent aftale.

- Jeg har stadig Dolbergs niveau fra for to år siddende på nethinden. Jeg synes stadig, at han er en fantastisk spiller, siger van Hooijdonk, der i dag er ekspert på det hollandske tv-program Studio Voetbal.

Ekspertkollegaen Theo Janssen, der selv har tørnet ud for Ajax et enkelt år i sin aktive karriere, mener også, at hollænderne for tidligt har givet op på at få forløst Kasper Dolbergs store talent.

- Hvis du ikke føler dig selvsikker som angriber, er du mindre værd. Jeg ville leje ham ud og se på ham igen næste år. Jeg ville ikke sælge. Huntelaar er stadig sulten, men bliver også ældre, og du skal have en god angriber, siger Janssen i det hollandske tv-program Studio Voetbal.

Kasper Dolberg nåede 119 kampe for Ajax' førstehold, som han scorede 45 kasser for.