Fodbold

Kasper Dolberg skifter til Nice

Den danske landsholdsangriber skifter Ajax i Holland ud med OGC Nice i Frankrig.

Kasper Dolberg har længe været rygtet væk fra den hollandske hovedstadsklub, Ajax, og nu er handlen med OGC Nice faldet på plads.

Det bekræfter den franske Ligue 1-klub på sin hjemmeside.

Den 21-årige silkeborgenser bestod lægetjekket i Nice onsdag, oplyser klubben, og samme aften overværede han klubbens 2-1-nederlag til Olympique de Marseille i Ligue 1.

Ifølge Ajax har Nice betalt 20,5 millioner euro - knap 153 millioner kroner - for Dolberg, og det gør ham til klubbens dyreste indkøb til dato, skriver den lokale avis Nice-Matin.

Tredjedyreste dansker

Med den pris bliver Kasper Dolberg samtidig den tredjedyreste danske fodboldspiller efter Joachim Andersen og Jannik Vestergaard.

Nice meddeler ikke, hvor lang en kontrakt Dolberg har fået.

Den danske angriber kom til Ajax fra Silkeborg IF i 2015 og nåede at spille 119 kampe for Amsterdam-klubbens førstehold. Det kastede 45 mål og 16 assists af sig.

I sidste sæson vandt han både mesterskabet og pokaltitlen med den hollandske storklub, der ligeledes nåede semifinalen i Champions League.

I denne sæson er han startet inde i en enkelt ligakamp samt i Super Cup-kampen mod PSV Eindhoven, mens det er blevet til en indskiftning i Champions League-kvalifikationen.

Får tidligere landsholdsstjerne som træner

Tidligere på ugen blev OGC Nice opkøbt af den engelske kemikalievirksomhed INEOS, som er ejet af milliardæren Jim Ratcliffe.

Samtidig meldte den franske klub ud, at den fremadrettet vil kæmpe med om Champions League-pladserne i den franske Ligue 1.

Hos Nice får Kasper Dolberg den tidligere franske landsholdsstjerne Patrick Vieira som træner.

Den franske klub blev nummer syv i Ligue 1 sidste år og har vundet to ud af sæsonens første tre ligakampe i denne sæson.

Kasper Dolberg er udtaget til A-landsholdet, der i begyndelsen af september møder Gibraltar og Georgien i EM-kvalifikationen. Han var også en del af den danske VM-trup sidste sommer.

Han står noteret for 13 A-landskampe og tre mål.