- Billedet af Real Madrid er blevet et stillbillede

16x9
Real Madrid har stort set ikke skiftet ud blandt de startende spillere de seneste år - kun Ronaldo og Navas, med de røde tommeltotter, har forladt klubben siden 2015/2016-sæsonen. Foto: Marca

I 'Latinotanker' kigger Christian Bækgaard hver uge på stort og småt fra fodbolden i Spanien og Italien op til weekendens kamp på TV 2 SPORT.

Nu nærmer weekenden sig - om lidt er der Latinobold. Hver uge sender vi to topkampe på TV 2 SPORT. I denne weekend gælder det Juventus - Napoli og Villarreal - Real Madrid.

Her i 'Latinotanker' tager jeg pulsen på, hvad der rører sig i de to fantastiske fodboldlande.

Santi Cazorlas genopstandelse

Søndag aften skal vi se en fodboldspiller med en særlig historie. Lægerne havde nærmest opgivet ham. En simpel skade i akillessenen stak helt af. Undervejs frygtede han for sit liv.

Heldigvis er Santi Carzorla her stadig. Han spillede en flot sidste sæson og har fået en god start på den nye.

Cazorlas fod, som den ser ud i dag.
Cazorlas fod, som den ser ud i dag. Foto: Marca

Den elegante kant blev skadet helt tilbage i 2016, da han spillede for Arsenal. Et simpelt uheld – der kostede ham 636 dage væk fra fodbolden. Og 11 operationer. Der gik koldbrand i foden. Akillessenen var et, stort åbent sår på 10 centimeter. Og det helede ikke. Du kan Google dig til billeder, hvis du er til den slags.

Lægerne pønsede på at amputere det ene ben. Ligesom hans liv undervejs var i fare.

Men så vendte det. I et sidste forsøg transplanterede man hud fra Cazorlas arm og ned på akillessenen. Huden på armen fik han skåret af midt i en tatovering med sin datters navn. India, hedder hun. Det virkede.

Cazorla, da han spillede i Arsenal. Det er tatoveringen på venstre underarm, der nu sidder på akillessenen.
Cazorla, da han spillede i Arsenal. Det er tatoveringen på venstre underarm, der nu sidder på akillessenen. Foto: Scanpix

Resten er historie. Cazorla rejste sig, vendte hjem til Villarreal, gjorde comeback med 46 kampe, 7 mål og 11 assists i sidste sæson. Og så scorede han da lige første mål i denne sæson. Ham glæder vi os altså til at se søndag aften.

Min dygtige kollega Johannes Bjerg Hansen har lavet en mini-dok til TV 2 PLAY om Cazorlas historie. Den kan du se her.

Tre hurtige

1] Herhjemme brokker fodboldfans sig over fredags- og mandagskampe. Det er besværligt. Der er for langt. Man skal på arbejde dagen efter. Og så videre. Sådan fungerer det ikke helt i Italien. Her tog 2.500 Lecce-fans mandag turen til Milano for at se deres hold gøre comeback i Serie A mod Inter. En tur på mere end 1000 kilometer. Kampstart 20.45. Respekt.

Martin Ødegaard var rimelig glad for sit første mål i La Liga. Og så har Lecce bare nogle fede fans, der gerne rejser mere end 1000 kilometer for at se deres hold en mandag aften.
Martin Ødegaard var rimelig glad for sit første mål i La Liga. Og så har Lecce bare nogle fede fans, der gerne rejser mere end 1000 kilometer for at se deres hold en mandag aften. Foto: Strive & Scanpix

2] Måske det er nu, Martin Ødegaard bryder igennem i spansk fodbold? Han skiftede fra Strømgodset til Real Madrid i 2015. En 16-årig vidunderdreng. Det gik ikke som håbet. Men nu sker der måske noget. Ødegaard er blevet 20 år og er udlejet til Real Sociedad, hvor han har fået fuld tid de første to kampe. Forleden blev han matchvinder i 1-0-sejren på Mallorca. Det er dejligt at se, at tingene nu lykkes for ham. Jeg glæder mig allerede til spillerunde 14, hvor Ødegaard og Sociedad møder Real Madrid. Kongeklubben forbyder nemlig ikke længere deres spillere på udlån at være med i de kampe.

3] Julen falder tidligt i år. Faktisk i denne weekend. Her viser vi nemlig ikke kun Villarreal - Real Madrid søndag aften... Allerede lørdag er der jule... undskyld, latino-stemning med storkampen Juventus - Napoli. Fra klokken 20.40 på TV 2 SPORT og TV 2 PLAY. Det bliver helt sikkert fantastisk. Nummer 1 og 2 fra sidste sæson. To klubber, der virkelig hader hinanden. Vi håber, I glæder jer lige så meget som os.

Har Real Madrid sovet i timen?

"Billedet af Real Madrid er blevet et stillbillede."

Sådan skrev den spanske sportsavis Marca forleden.

Pointen i artiklen er, at Real Madrid-mandskabet ser ud, som det har gjort i en del år efterhånden. Klubben har, i følge Marcas optælling, kun skiftet ud på to pladser siden 2015/16-sæsonen. Det drejer sig om Ronaldo, og så er det målmand Navas, der faktisk stadig er i klubben, men nu sidder på bænken.

Det står i voldsom kontrast til udviklingen hos de andre storhold i Spanien og Europa i samme periode.

Ramos, Varane, Kroos, Benzema, Bale, Marceloa, Isco, Carvajal og Modric er alle stadig en del af startopstillingen i Real Madrid. Præcis som de også var det tilbage i 2015/16-sæsonen.
Ramos, Varane, Kroos, Benzema, Bale, Marceloa, Isco, Carvajal og Modric er alle stadig en del af startopstillingen i Real Madrid. Præcis som de også var det tilbage i 2015/16-sæsonen. Foto: Marca

Til sammenligning har Barcelona skiftet fem mand ud med yngre kræfter. Blandt andet er Dani Alves, Javier Mascherano og Andres Iniesta fortid.

Hos Atletico Madrid har man også sagt farvel til fem startere - her i blandt Fernando Torres, Gabi og Diego Godin.

Tendensen er den samme hos Real Madrids konkurrenter i Europa. Liverpool har i samme periode skiftet ud på ni pladser, Manchester City, Juventus og PSG på syv og Bayern München på seks. Det er alligevel noget af en forskel. Og måske, det kan være en del af forklaringen på, hvorfor det ikke fungerer for Real Madrid?

Kongeklubben har ellers handlet for mere end to milliarder kroner:

  • Eden Hazard (fra Chelsea)
  • Luka Jovic (fra Frankfurt)
  • Eder Militão (fra Porto)
  • Ferland Mendy (fra Lyon)
  • Rodrygo (fra Santos)

Alligevel har man kun fået én spiller til startopstillingen. Det er Eden Hazard, og han er skadet.

Det hele skal ses i lyset af, at Zinedine Zidane, da han vendte tilbage til Real Madrid, udtalte, at "there will be changes" - altså, at der kommer til at ske forandringer.

Dem venter vi stadig på.

Vel mødt søndag 20.30 på TV 2 SPORT og TV 2 PLAY til Villarreal - Real Madrid.