Fodbold

Her er FCK's drømme- og skrækgruppe i Europa League

FC København er som det eneste danske hold klar til gruppespillet i Europa League. Det er klubbens 13. europæiske gruppespil på 14 år.

Trods et nederlag torsdag aften på 1-0 til lettiske Riga FC er FC København kvalificeret til Europa League-gruppespillet, da de danske mestre sejrede med 3-1 hjemme i Parken i første opgør.

Københavnernes plads i det europæiske selskab indbringer som minimum klubben 70 millioner kroner, og de sportslige muligheder ser samtidig fornuftige ud.

FC København er således placeret i andet seedningslag, når lodtrækningen til Europa League begynder fredag klokken 13.00.

- At to hold går videre fra hver gruppe gør det muligt. Men der har været spillemæssige mangler i nogle af kvalifikationskampe til Europa League - blandt andet mod Riga. Derfor skal lodtrækningen være med FCK i dag, siger TV 2 SPORTs fodboldkommentator Flemming Toft.

Lyn-analyse

FCK i Europa er blevet et must og en tradition. Klubben er organisatorisk gearet til det. Det er Ståle Solbakkens styrke at indrette et hold europæisk. 13 år ud af 14 i et europæisk gruppespil er topklasse. Men flere nye spillere og 2-3 alvorlige skader hos nøglefolk som Nicolai Boilesen, Dame N’Doye og Jonas Wind hiver i niveauet. De er stærkt savnet internationalt. Det bliver hårdt arbejde, hvis de skal videre.

Der kan også være store sportslige oplevelser i vente. Torsdag aften kvalificerede historiske, britiske hold som Rangers og Wolverhampton sig. Årets Europa League tæller også store hold som Arsenal, Manchester United, Roma og Sevilla.

- Den attraktive modstander vil være Manchester United med det store navn og de titusinder af danske fans. United er og bliver et verdensbrand, siger Flemming Toft, da han skal pege på den mest attraktive modstander.

Flemming Toft giver her sit bud på en ønskegruppe og en skrækgruppe for FC København:

Ønskegruppen

  • Basel
  • FC København
  • Rosenborg
  • Dudelange

Lyn-analyse

Rosenborg vil være en god modstander, så vi får kampen om det nordiske herredømme - det kunne også være Malmö. Og så Dudelange fra fodboldlilleput-staten Luxembourg.

Skrækgruppen

  • Arsenal
  • FC København
  • Partizan Beograd
  • Rangers

Lyn-analyse

Arsenal regner jeg for en klasse bedre end Manchester United lige nu. Og Premier League er et nummer for skrap. Det er altid et helvede at spille i Serbien, og Rangers viste ikke mindst scoringsklasse mod FC Midtjylland. 

Herunder kan du få et overblik over alle holdene i Europa Leagues gruppespil:

Lag 1

Sevilla (Spanien), Arsenal (England), Porto (Portugal), AS Roma (Italien), Manchester United (England), Dynamo Kyiv (Ukraine), Beşiktaş (Tyrkiet), Basel (Schweiz), Sporting CP (Portugal), CSKA Moskva (Rusland), Wolfsburg (Tyskland) og Lazio (Italien)

Lag 2

PSV (Holland), Krasnodar (Rusland), Celtic (Skotland), FC København (Danmark), Braga (Portugal), Gent (Belgien), Borussia Mönchengladbach (Tyskland), Young Boys (Schweiz), Astana (Kazakhstan), Ludogorets (Bulgarien), APOEL (Cypern) og Frankfurt (Tyskland)

Lag 3

Saint-Étienne (Frankrig), Qarabağ (Aserbajdsjan), Feyenoord (Holland), Getafe (Spanien), Espanyol (Spanien), Malmö (Sverige), Partizan Beograd (Serbien), Standard Liège (Belgien), Wolves (England), Rennes (Frankrig), Rosenborg (Norge) og İstanbul Başakşehir (Tyrkiet)

Lag 4

AZ Alkmaar (Holland), Trabzonspor (Tyrkiet), Olexandriya (Ukraine), LASK (Østrig), Wolfsberg (Østrig), Slovan Bratislava (Slovakiet), Lugano (Schweiz), CFR Cluj (Rumænien), Ferencváros (Ungarn), Rangers (Skotland), Dudelange (Luxembourg) og Vitória de Guimarães (Portugal)

Lodtrækningen begynder fredag klokken 13.00. Du kan følge lodtrækningen på sport.tv2.dk.