Fodbold

Juventus-anfører skal opereres

Chiellini sikrede sejren, da Juventus vandt 1-0 over Parma i sæsonens første Serie A-kamp. Alberto Lingria / Ritzau Scanpix

De forsvarende italienske mestre må lørdag undvære forsvarsgeneralen Giorgio Chiellini, der til fredagens træning fik en korsbåndsskade.

Du kan se med, når TV 2 SPORT viser Juventus – Napoli fra klokken 20.40.

Når Juventus lørdag aften tager imod Napoli på Juventus Stadium, bliver det uden den sædvanlige italienske midtstopper-duo med Giorgio Chiellini og Leonardo Bonucci.

Juventus oplyser nemlig fredag i en pressemeddelelse, at den 35-årige italiener måtte udgå af holdets træning.

- I løbet af dagens træning fik Giorgio Chiellini en forstuvning i det højre knæ. Den diagnostiske test viste en læsion af det forreste korsbånd. Det vil være nødvendigt med en operation i de kommende dage, skriver Juventus på sin hjemmeside.

Klubben melder ikke noget, om hvor lang tid Chiellini, der har spillet 507 kampe for Torino-klubben, forventes ude.

Det italienske landshold må ligeledes undvære sin kaptajn, der netop var blevet udtaget til Italiens to kommende VM-kvalifikationskampe mod Armenien og Finland.

Erstatning til en halv milliard kroner

Chiellinis skade er dog ikke nødvendigvis verdens største katastrofe. Juventus har nemlig et af verdens største forsvarstalenter klar.

I sommerens transfervindue betalte Juventus omkring 550 millioner kroner for det hollandske talent Matthijs De Ligt, der sidste år nåede til Champions League-semifinalen med Ajax.

Hollænderen har stadig sin officielle debut for Juventus til gode, efter han sad på bænken i samtlige 90 minutter i sæsonåbneren mod Parma. Lørdag kan dog blive dagen, hvor han får debut, nu hvor Chiellini er ude med en skade.

Og det er De Ligt klar til, da han har været i gode hænder i den italienske storklub.

- Ronaldo og de andre store stjerner her er perfekte læremestre. De viser mig hvor meget, jeg kan forbedre mig, hvis jeg passer godt på min krop og forløser dets potentiale, siger han lørdag til telegraaf.nl.

Juventus-bossen Maurizio Sarri har dog også andre alternativer til den skadet Chiellini. Klubben hentede også Merih Demiral fra Sassuolo denne sommer og har stadig Daniele Rugani i truppen.