Fodbold

Barcelona-stjerneskud hyldes efter rekord

Den bare 16-årige Ansu Fati scorede for FC Barcelona ude mod Osasuna, og målet gjorde ham til klubbens yngste målscorer nogensinde.

16 år og 304 dage.

Det er alderen på Anssumane 'Ansu' Fati, og da han udlignede til 1-1 i La Liga-kampen mod Osasuna lørdag, blev han den yngste målscorer for FC Barcelona i historien.

Fati blev skiftet ind til anden halvlegs begyndelse og havde bare været på banen i fem minutter, da han steg til vejrs og headede bolden uimodståeligt i mål.

Nu hyldes han af den tidligere indehaver af rekorden, Bojan Krkic, der tilbage i 2007 var 17 år og 19 dage, da han slog Lionel Messis rekord.

- Det er altid en stor glæde at se Masia-drenge nyde og opfylde drømme. Tillykke med din rekord, Ansu, skriver Bojan Krkic på Twitter.

FC Barcelona-træner Ernoste Valverde lovpriser også det unge stjerneskud.

- Ansu er en angriber. Han er en, der udfordrer modstanderen. Han er en dygtig afslutter, som han også viste i dag (lørdag, red.). Vi manglede noget gnist, men så scorede han, sagde Valverde efter kampen, som skuffende for FC Barcelona sluttede 2-2.

Stort kram af Messi

Ansu Fati kommer fra det vestafrikanske land Guinea-Bissau og debuterede for FC Barcelona mod Real Betis 25. august, hvilket gjorde ham til den tredjeyngste spiller for klubbens førstehold. Han fik 13 minutter i 5-2-sejren.

Efter den kamp lagde Lionel Messi et billede på Instagram, hvor han krammede Ansu Fati og hyldede ham.

- God kamp af alle, første tre point i La Liga og meget glad for at se drengene opfylde deres drømme om at komme på førsteholdet og få debut på Camp Nou i en officiel kamp, skrev han med henvisning til Fatis debut.

Lionel Messi har ligesom Luis Suarez og Ousmane Dembele siddet ude med skader, og det har banet vejen for Fati, der ikke engang har nået at spille en kamp for klubbens andethold.