Fodbold

Simon Kjær skifter til Serie A

Den danske landsholdsanfører, Simon Kjær, skifter til Atalanta på en lejeaftale.

Den blonde forsvarsspiller skal igen til at gøre brug af de italienske gloser. Simon Kjær har tidligere optrådt for Palermo og AS Roma, og nu venter en en tredje tørn i støvlelandet.

Den italienske Serie A-klub Atalanta er nemlig blevet enige med Sevilla og Simon Kjær om en lejeaftale for resten af sæsonen på transfervinduets sidste dag. Det bekræfter Atalanta på deres hjemmeside.

Fra starten af denne sæson har det stået klart, at Sevillas nye træner, Julen Lopetegui, ikke har haft store planer for den 30-årige forsvarsspiller.

I sæsonens tre første kampe har danskeren end ikke været i truppen hos Sevilla, der i sommerens transfervindue har hentet flere forstærkninger til midterforsvaret.

Men nu er der formentlig mere spilletid på vej til den danske landsholdsanfører, der i resten af sæsonen skal tørne ud for Atalanta i det nordlige Italien på en lejeaftale. Om italienerne også har fået en købsoption inkluderet i aftalen vides ikke.

Atalanta imponerede stort i sidste sæson, hvor de sluttede som nummer tre i Serie A.

Derfor skal klubben og Simon Kjær spille Champions League i denne sæson. Her er Atalanta endt i gruppe med Manchester City, Shakhtar Donetsk og Dinamo Zagreb.

Det var netop i italiensk fodbold Simon Kjær fik sit store gennembrud hos Palermo, som han skiftede til fra FC Midtjylland i 2008. To sæsoner senere tog Kjær så turen til tysk fodbold o VfL Wolfsburg.

Simon Kjær har spillet 84 kampe i den bedste italienske række, hvor det ligeledes er blevet til 5 scoringer.