Fodbold

FC Midtjylland henter tidligere Superliga-topscorer på lejeaftale

Smilene var store hos både Claus Steinlein og Emiliano Marcondes. TV 2 SPORT

Emiliano Marcondes er tilbage i den danske Superliga. FC Midtjylland har hentet den danske angriber på en lejeaftale i Brentford.

Emiliano Marcondes er efter knap halvandet år i engelske Brentford tilbage i dansk fodbold.

Her bliver det vicemestrene fra FC Midtjylland, der får glæde af den driblestærke Marcondes på en lejeaftale, der løber frem til nytår.

- Det er gået lidt stærkt. Det må vi indrømme, siger direktør Claus Steinlein, da han præsenterer den tidligere FC Nordsjælland-spiller i Billund Lufthavn, bare to timer inden transfervinduet lukker.

Det er sidste uges salg af den norske kantspiller Gustav Wikheim, der har fået midtjyderne til at kigge i retning af den 24-årige Marcondes. Og midtjyderne havde ikke behov for at kigge længe på den tidligere Superliga-topscorer. Det fortæller klubdirektør Claus Steinlein til TV 2 SPORT.

- Vi var slet ikke i tvivl om, at vi skulle hente en klassespiller ind efter salget af Wikheim. Og det må vi sige, at vi har fået i Emiliano.

- Det er kæmpe stort for Superligaen, at han kommer hjem igen. Og jeg er enormt stolt over, at det bliver her hos os, at han fortsætter karrieren.

Marcondes ser frem til fast spilletid

På trods af et danskervenligt setup i engelske Brentford, der har den tidligere Brøndby-træner Thomas Frank som manager og danske Rasmus Ankersen som direktør for klubben, så lykkedes det aldrig rigtigt for Marcondes at falde til i den engelske Championship-klub.

31 kampe blev det til for London-klubben, hvor Marcondes kun har fået fuld spilletid i seks tilfælde.

Netop fast spilletid har været én af hovedårsagerne til at vende hjem til Superligaen for den tidligere U21-landsholdsspiller.

- Jeg ser frem til at få noget kontinuitet. Det har jeg aldrig haft i Brentford, hvor jeg har været meget skadet, fortæller Emiliano Marcondes til TV 2 SPORT.

- Jeg glæder mig helt vildt. Det har været nogle hektiske dage, men nu glæder jeg mig bare til at komme i gang. Jeg savner Superligaen, og den udvikling, Midtjylland har gang i, synes jeg er fremragende.

Selvom aftalen altså kun gælder frem til nytår, så vil Emiliano Marcondes ikke udelukke, at opholdet i det midtjyske kan blive permanent.

- Vi må se, hvad der sker. Lige nu tager jeg et halv år her, og så må vi se, hvordan det er gået.