Fodbold

Åge Hareide er med - selvom han ikke er til stede

I Åge Hareides fravær står Jon Dahl Tomasson i spidsen for det danske landshold mod Gibraltar - og måske også mod Georgien.

Åge Hareide, landstræneren, er sygemeldt og derfor ikke med i det sydlige Spanien inden EM-kvalifikationskampen i Gibraltar torsdag. Alligevel er han med på træningsbanen - via nettet og videoovervågning.

En ganske usædvanlig situation for både landsholdet og landstræneren. Som tidligere skrevet er hans assistent, Jon Dahl Tomasson, alene med ansvaret torsdag - og alligevel ikke. For Hareide holder tæt kontakt til Jon Dahl og det, der foregår på træningsbanen i forberedelserne.

- Jon og jeg taler sammen flere gange om dagen, og omkring selve træningerne er det den sædvanlige procedure - undtagen at jeg ikke er der, siger Åge Hareide til TV 2 SPORT.

- Men jeg følger det tæt alligevel.

- En tålmodighedsprøve

Landstræneren har fået vrøvl med et opereret knæ, en infektion, som ikke vil hele. Og så har han selv, lægerne i det norske og den danske landsholdslæge Morten Boesen besluttet, at det er bedst, at Hareide bliver hjemme indtil videre.

- Dette er en tålmodighedsprøve, men lægerne slipper mig ikke, før værdierne i kroppen er de rigtige, lyder det fra Hareide.

Og derfor ved han ikke, om det også betyder afbud til den næste EM-kvalifikationskamp - i Georgien søndag aften.

Det er første gang, en landstræner har meldt afbud til en landskamp på grund af sygdom.

Morten Olsen sad over i 2007, da Danmark mødte Sverige i Parken, men det var, fordi han var i karantæne efter en bortvisning i kampen før mod Spanien. Assistenten Peter Bonde tog over.