Fodbold

Bendtners trøjenummer på plads - kunderne vælter ind i shoppen

Knap er 31-årige Nicklas Bendtner skiftet til F.C. København, før fans i stribevis er på jagt efter en trøje med Bendtner på ryggen.

Nicklas Bendtner er tilbage i K.B. og FCK, hvor fodboldkarrieren tog fart i tidernes morgen. Sent mandag underskrev han en fire måneders kontrakt med de danske mestre.

Knap 12 timer senere er det nu offentliggjort, at Bendtner skal spille i nummer 32. På klubbens hjemmeside lyder en del af forklaringen, at de gerne vil holde sig inden for en vis nummerrække, ligesom det betegnes som et ikonisk nummer i FCK.

Trods den korte kontrakt er det en trøje, der straks har været stor efterspørgsel på. Derfor er F.C. Københavns fanshop glade for, at de nu kan komme i gang med at lange trøjer over disken.

- Skiftet kom jo på plads rigtig sent, men da det landede, var der stor jubel hos de ansatte. Det er en rigtig god spiller at få til FCK, så vi måtte også møde lidt tidligere ind og finde ud af, hvad der skulle ske med trøjesalget og have gang i trykken, fortæller shopmanager Marcella Leithoff.

FCK-shop: - Der er væltet kunder ind

Allerede da fanshoppen åbnede klokken 10 tirsdag formiddag, var de første mange kunder klar både i butikken og over telefonen.

- Der er væltet kunder ind, og det har vi ikke normalt en tirsdag morgen. Det er tydeligt, at nyheden er nået ud til alle de FCK-fans, der længe har ventet på ham, tilføjer Marcella Leithoff og slår fast, at kunderne også er bevidste om historien i trøje nummer "32".

- Spørger man FCK-fans, så forbinder man nummer 32 med legenden Peter Møller. Det er helt sikkert ham, de tænker på, og nu kommer der et nyt stort navn i samme trøje. Der er ingen tvivl om, Bendtner rammer rigtig bredt - også fra sin tid på landsholdet.

I første omgang har butikken været nødsaget til at arbejde på højtryk for at trykke de nye trøjer i hånden, da de af naturlige grunde ikke har haft fortrykte trøjer klar.

Desuden har shoppen også allerede solgt flere FCK-trøjer med "Lord Bendtner" på ryggen.

- Bendtner kan fylde Parken alene, vurderer Toft

I hovedstadsklubben har man ikke selv ønsket at kommentere 31-årige Bendtners skifte endnu. Foreløbig er udmeldingen, at den nu tidligere Rosenborg-angriber træner med første gang onsdag formiddag, inden der klokken 14 afholdes et stort pressemøde.

TV 2 SPORTs fodboldkommentator Flemming Toft tøver ikke med at betegne det som en kæmpe mediebegivenhed, der både overgår Christian Eriksens missede klubskifte og landsholdets anfører, Simon Kjær, der skifter til Serie A.

- Det her bliver samtaleemnet hele dagen og i lang tid. Det er en Nicklas Bendtner, der kommer til et F.C. København, hvor han i mine øjne kan fylde Parken alene med udgangspunkt i den store opmærksomhed omkring ham, siger Flemming Toft.

I FCK's fanshop er der også store forventninger til salget af Bendtner-trøjerne.

- Vi har ikke statistik på, hvem der er blandt de mest solgte, men der er ingen tvivl om, at Bendtner vil ryge direkte ind som en af de mest populære i historien. Det kan godt være, kontrakten kun er fire måneder, men det er kæmpe stort for klubben og fansene, siger shopmanager Marcella Leithoff.