Fodbold

Fra begejstring til bekymring - her er Solbakkens ord om Bendtner

F.C. København har hentet Nicklas Bendtner. Manager Ståle Solbakken har tidligere udtrykt både begejstring og bekymring for et Bendtner-skifte.

Det kom som et chok for fodboldverdenen, da de danske mestre kort før transfervinduets lukketid hentede den kontroversielle angriber Nicklas Bendtner.

Et chok, der ifølge TV 2 SPORTs fodboldkommentator Flemming Toft kan betegnes som en kæmpe mediebegivenhed. I Danmark vil det ifølge Toft overgå både snakkene om Christian Eriksens missede klubskifte og landsholdets anfører, Simon Kjær, der skifter til Serie A.

Solbakken afviste Bendtner-hjælp for to uger siden

I hovedstadsklubben har man dog ikke selv ønsket at kommentere 31-årige Bendtners skifte endnu. Foreløbig er udmeldingen, at den nu tidligere Rosenborg-angriber træner med første gang onsdag formiddag, inden der klokken 14 afholdes et stort pressemøde.

Derfor er det stadig uvist, hvad der helt konkret har ændret sig i tankegangen hos manager Ståle Solbakken, efter at han 20. august over for Ekstra Bladet beskrev Bendtner som en spiller, der "lige nu ikke ville kunne hjælpe i nogle måneder, når man ser på hans kampsituation".

I mellemtiden er der sket det, at også Jonas Wind er blevet skadet, ligesom FCK i forvejen må undvære Dame N'Doye.

- Det har været mærkbart hos københavnerne og vil blive det i de næste mange måneder. Nu har Ståle Solbakken brug for Bendtner. Han har rakt en hånd ud efter ham og håber så, Bendtner tager imod den, lyder forklaringen fra Flemming Toft.

Bendtner og FCK har flere gange været et tema

Siden Nicklas Bendtner i 2004 skiftede fra KB til Arsenal, har han igennem 15 år været et samtaleemne på godt og ondt i dansk fodbold. Efterhånden som årene gik, og døren blev smækket for Bendtner i Arsenal og senere den italienske storklub Juventus, begyndte den danske angriber igen at blive koblet sammen med Danmark og FCK.

Flere gange har de danske mestres manager, Ståle Solbakken, forholdt sig til, hvorvidt et Bendtner-skifte til FCK har været realistisk. Hvor beskeden de første år var, at Bendtner altid var velkommen i hovedstaden, har udmeldingerne de seneste år været mere bekymrende.

Herunder har TV 2 SPORT samlet et overblik over, hvad Ståle Solbakken og F.C. København har udtalt om Nicklas Bendtner gennem årene.

27. november 2013 - 'Han kan bare ringe'

Allerede i 2013 bliver Ståle Solbakken forholdt muligheden for Nicklas Bendtner til FCK, da angriberen får begrænset spilletid i Arsenal, og han igen er havnet i problemer efter en hærværksepisode.

- Hvis han vil spille i FCK, så kan han bare ringe. Så kan han hurtigt komme til at spille for os, siger Ståle Solbakken til Ekstra Bladet og slår i samme ombæring fast:

- Nicklas Bendtner kender mekanismerne, og han er en klasseforward, når han er på sit bedste. Jeg skal nok få sat orden på ham. Både på og uden for banen.

9. marts 2015 - 'Vi glæder os til måske at se ham i den hvide trøje'

Rygterne går stærkt, da Nicklas Bendtner under en Superliga-kamp mellem FCK og Brøndby bliver spottet på tribunen med den nu tidligere FCK-direktør Anders Hørsholt.

Samtidig får Bendtner ikke den store spilletid i Bundesliga-klubben Wolfsburg, og derfor er det oplagte spørgsmål naturligvis, hvad der bliver snakket om på tribunen:

- Nicklas er en god ven af klubben, og vi er rigtig glade for, at han kommer ind og støtter op bag Byens Hold, som han jævnligt gør det i Telia Parken. Vi taler løbende sammen, og han er altid godt selskab, så det er meget naturligt at sidde sammen.

- Vi glæder os til måske en dag at se ham i den hvide trøje. Det er jeg sikker på ville klæde begge parter rigtig godt. Nicklas gør sig jo trods alt bedre på banen, hvor han naturligt hører til, end når han sidder som tilskuer, siger Anders Hørsholt til Ekstra Bladet.

25. juni 2017 - FCK har overvejet Bendtner to gange

I en artikel hos norske VG fortæller manager Ståle Solbakken, at han to gange har overvejet at hente Nicklas Bendtner til hovedstaden. Det sker i forbindelse med, at Bendtner er skiftet til norske Rosenborg.

- Det var aktuelt, før han tog til Nottingham Forest, og før han blev Rosenborg-spiller. På begge tidspunkter havde vi tre markante angribere. Vi havde de største stjerner i FCK, og vi mente, at der ikke var nok store kampe til at have fire angribere i den klasse, siger Ståle Solbakken og kalder Bendtner en "stor dansk profil".

23. oktober 2017 - 'Bendtner bliver for gammel til FCK'

Ovenstående uddybes få måneder senere over for norske Eurosport, hvor Solbakken desuden tilføjer, at han ikke tror på en fremtid mellem Bendtner og F.C. København. På nuværende tidspunkt tror Solbakken nemlig, at Bendtner bliver en stor succes i Rosenborg.

- Hvis han først skal fuldføre sin kontrakt i Rosenborg og så til en stor liga, så bliver han for gammel for FCK, siger Solbakken med et smil.

3. maj 2018 - Solbakken har ikke brugt 'én kalorie' på Bendtner-tanker

Nicklas Bendtner besøger radioprogrammet 'Go’ Morgen P3', hvor han fortæller, at det vil være en stor ære at trække i den hvide FCK-trøje, inden han stopper karrieren. En tanke, Ståle Solbakken er hurtig til at skyde ned over for B.T.:

- Vi har ikke været i samtaler med hverken Bendtner eller Rosenborg.

Ville han kunne være en god angriber i Ståle Solbakkens FC København?

- Det tror jeg, at mange spillere kan. Det kan han sikkert også. Men der ville nok skulle tilpasses. Det er ikke noget, jeg har brugt én kalorie på at tænke på, siger Solbakken og afviser klart et skifte.

3. juni 2018 - Bendtner ikke aktuel i FCK

Blot en måned senere interviewes den norske træner til hjemlandets medie Dagbladet, hvor han endnu en gang forholdes tankerne om Bendtner.

- Han er ikke aktuel for F.C. København. Ikke som situationen er nu. Nu er Bendtner i Rosenborg, og han har 18 måneder tilbage af sin kontrakt. Jeg tror, han ser Rosenborg som et springbræt til at komme ud i en større liga og få sin sidste kontrakt der, siger Solbakken.

25. maj 2019 - Ingen FCK-kontrakt til Bendtner

Kontroversielle Nicklas Bendtner er helt ude i kulden hos sin norske klub Rosenborg, men direkte adspurgt, om Ståle Solbakken vil tilbyde angriberen en kontrakt, er svaret nej:

- Det bliver ikke til noget, siger Solbakken til Onside og kalder desuden Bendtners langvarige spillemæssige krise for en "tragisk situation":

- Men se på Dame N'Doye. Det er bare om at træne hårdt og komme tilbage, siger Solbakken med henvisning til FCK's angriber, der har vist stor klasse efter sin tilbagevenden til dansk fodbold.

20. august 2019 - Solbakken afviser Bendtner-hjælp

Udenlandske storklubber er en by i Rusland for Bendtner, og efter Dame N'Doyes skade overvejer Ståle Solbakken, om han skal på jagt efter en ny angriber. Nicklas Bendtner bliver det dog ikke, siger han til Ekstra Bladet.

- Vi kender hans situation, men det er en spiller, som lige nu ikke ville kunne hjælpe i nogle måneder, når man ser på hans kampsituation.

30. august 2019 - 'Bendtner er ikke typen, FCK mangler'

For første gang i løbet af sommeren fortæller Ståle Solbakken til B.T., at han har haft snakke med Nicklas Bendtner. De har overvejet hans situation, og de har tænkt på ham som en mulighed, men:

- Han er ikke den type, vi mangler nu. Santos er spidsangriber. N’Doye er spidsangriber. Pieros er spidsangriber. Så vi mangler mere en, som kan ligge bag dem. Som kan være lidt som Jonas Wind.

- Vi har snakket sammen stille og roligt, men ikke så konkret, lyder det fra Ståle Solbakken.

Tre dage senere er Nicklas Bendtners skifte til F.C. København en realitet, og han kan nu kalde sig FCK-spiller frem til årsskifter indtil videre.