Fodbold

- Pludselig ramte virkeligheden mig, siger Dolberg

Kasper Dolberg er klar til en frisk start på fodboldkarrieren efter fire sæsoner i Ajax, hvor det til sidst ikke kørte helt så godt som i den første.

Han er stille og rolig, når han sidder der i den bløde lænestol i hotellobbyen. Kasper Dolberg forholder sig til det pres, der uvilkårligt kommer, når en klub lægger 20 millioner euro på bordet og vil have mål for pengene. For unge Dolberg er købt af Nice for at lave mål. Ganske enkelt og utvetydigt. Dyreste handel, største forventningspres.

- Selvfølgelig er det et pres, men sådan har jeg haft det de seneste tre år i Ajax. De krævede mål i hver kamp, og de forventede, at jeg var blandt banens bedste. Det lever jeg fint med, for sådan er det, uanset hvor jeg er.

21-årige Kasper Dolberg har i weekenden skiftet kanalbyen Amsterdam ud med Cotes d’Azur og en hel ny fodboldtilværelse efter fire år i Ajax. Den første seniorsæson med bragende mål-succes, de efterfølgende med skuffelser.

- Pludselig ramte virkeligheden mig efter min første gode sæson (23 mål i 48 kampe). Alt hvad jeg rørte ved fra start lykkedes. Det gjorde det så pludselig ikke mere. Og derfor føler jeg, at det her skifte er en hel frisk start på min fodboldkarriere.

Dolbergs talent som 19-årig mindede om Zlatans

Han kom til Ajax som fodboldkonfirmand, fundet af Ajax-scouten John Steen Olsen, der blandt mange andre også spottede Christian Eriksen og Viktor Fischer videre til Amsterdam-klubben. Og så sætter han dette skudsmål på Kasper Dolberg:

- Jeg tøver ikke med at sammenligne hans talent med Zlatan Ibrahimovic, da han i sin tid kom til Ajax fra Malmö FF i 2001.

John Steen fandt dem begge og serverede dem for Ajax.

- Jeg vil ikke sammenligne Zlatan og Dolberg som spillere, men deres talent som 19-årige har ligheder - helt klart. Kasper kan så meget og så meget forskelligt. Han kan drible, han kan sparke med begge ben, han er teknisk god. Jeg havde fulgt ham på ungdomsholdene i Silkeborg, og da han i en ungdomskamp mod FCK hamrede bolden ind i øverste målhjørne efter blot fem minutter, var jeg sikker - han skulle til Ajax, sagde scouten til TV 2 SPORT i marts 2017.

Kasper Dolbeg slog til med det samme, men så fulgte modvinden. Og det er den, han nu skal håndtere i det franske.

- Jeg er klar til at tage imod den opbakning og tro på mig, som ledelsen i Nice har vist. Og ikke mindst den meget dygtige træner (Patrick Viera, selv storspiller på det franske landshold med 107 kampe og ikke mindst Arsenal).

Skal bevise, at han kan levere og leve op til forventningerne

- De har fulgt mig et stykke tid og snakken mellem os blev mere og mere intens. Egentlig havde jeg troet, jeg skulle blive i Ajax, men efterhånden fandt jeg ud af, at der var brug for et skifte - så jeg glæder mig til den nye udfordring og at starte og bo i et nyt land, en ny kultur.

Også selvom forventningerne til dig er meget store?

- Ja, jeg har lært at leve med presset. Nu skal jeg bare bevise, at jeg også kan levere og leve op til det, de forventer. Og også bevise det over for mig selv.

Han er formentlig landsholdets nummer 9 i de næste to kampe (Gibraltar og Georgien) - og ham de sætter deres lid til, når der snakkes storsejr over førstnævnte torsdag aften. 13 landskampe, tre mål. De seneste to i 5-1-sejren over Georgien. Han har ikke spillet for Nice endnu, men ligner frontløberen i nationaldragten.