Fodbold

Solbakken har givet dig din absolut sidste chance, Bendtner

Jeg har skrevet det før: For helvede, Bendtner!

Nu er du igen havnet i orkanens øje. Du har taget overskrifterne, mens de vendbare transfervinduer fandt sit slutleje.

Fodbolddanmark taler ikke om Eriksens missede Real Madrid- eller FC Barcelona-ønske, om landsholdsanfører Simon Kjærs skifte til en italiensk topklub, men om din familiesammenføring med den klub, hvor du har rødder, men aldrig spillet som professionel.

Det kommer som et chok for de fleste på et tidspunkt, hvor din fodboldmæssige førtidspension var mere tænkelig og lige for end en ny overenskomstaftale. Du får - igen - dit livs chance. Skrevet før: den sidste!

Troede det var slut

Når jeg bruger du-formen og skriver direkte til dig, er det, fordi jeg kender dig, har fulgt dig - fulgt efter dig. På tætteste hold siden den første akne. Har snakket med dig om bold og netmasker, om medier og mennesker, om elevatorens vertikale trafik, om dig som person med og uden støvler.

Når du strakte armene i vejret og lod dig hylde. Fordi du kunne det der, levere. Jeg har mødt dig i dine ægte græsrødder og på tindens top. I storbyens tonede nattelys over Kongens Nytorv. I Trøndelag Fylke, hvor en norsk klub på Lerkendal gav dig fodboldens kunstige åndedræt, men hvor du endte med at hive efter vejret.

Jeg ved, du værdsætter Ståle Solbakkens udstrakte hånd

Nu er du her igen.

Alt imens vi troede, at du til fodboldjord skulle blive. Ikke længere som et kun på Instagram. Men i virkeligheden. På mediernes forsider, på alles læber, på trods… og det forpligter. I den grad. Fortid er blevet nutid. Har vi en Bendtner - eller har vi overhovedet ikke?

Væk med det blotlagte privatliv

Solen er klar til at St(r)åle over Valby Bakke. Solbakken. Det er ham, nordmanden, der har taget dig til sig, troet på dig, givet dig en absolut sidste chance. Ikke kun fordi han har brug for dig - i Bendtner-form og -indstilling. Men fordi han kan lide dig, fordi han tror på dig, fordi han kan få det bedste op i dig og ud af dig - hvis du vil.

Men det kræver, at du bortlægger dit blotlagte privatliv for en stund uden at bortradere din personlighed. Den skal med, som dit smittende smil. Og troen på dig selv. Jeg ved, du tror på det her projekt. Jeg ved, du værdsætter Ståle Solbakkens udstrakte hånd. Nu skal fodbolddanmark (igen) kunne se en rigtig Bendtner. Det er udelukkende op til dig.

Vi var tæt på, da VM-slutrunden i Rusland nærmede sig. Men fem i tolv blev du vraget - vel nok din største fodboldmæssige skuffelse nogensinde. Selvom et farvel til Arsenal i sin tid også gjorde ondt, omend det kom i flere omgange. Der kom lidt andre klubber ind over - senest Rosenborg, hvor du igen var den glade Nicklas.

Det største brand i nyere tid

Nu aner vi ikke, i hvilken stand du er. Men dit bagland har skaffet en aftale med FCK's styrmand, der godt nok var ude efter noget lidt yngre, men nu har han en på 31 år, som han har ambitioner med. I første omgang formentlig nok som joker - en rolle, du kender i ordets flertydige forfatning.

Du kender dit publikum. Du er som karakter den opdaterede Elkjær. I popularitet. Du kan gøre køen længere til kampene i Parken. Men det kræver. Og det krav skal ikke kun du stille til dig selv. Det skal alle, der ser frem lidt mere fodbold-personality i den hjemlige Superliga.

Ja, der vil blive en særlig fokus på din person, dine præstationer, din fremfærd. Det kan godt være, det vil hænge mange ud ad halsen med al den omtale - men det vil ikke flytte opmærksomheden. Den skal bare prioriteres fodboldmæssigt. Så er vejen til succes med FC København meget mere sandsynlig.

Under alle omstændigheder er du det største brand, der vender hjem til dansk fodbold i nyere tid.

Brian Laudrup, Allan Simonsen, Preben Elkjær har gjort det her før dig. Du kender din værdi - nu skal du være den værd.