Fodbold

Toft kalder Bendtners skifte transfervinduets største chok

Den tidligere danske landsholdsangriber kalder sit skifte til FC København for "en helt særlig chance".

Kvart i lukketid smed FC København en transferbombe.

De danske mestre annoncerede, at de havde indgået en aftale med den danske fodboldangriber Nicklas Bendtner gældende for resten af året. Bendtner skifter fra norske Rosenborg.

- Transfervinduets største chok. Det kom helt ud af det blå - eller ud af det sorte, siger TV 2 SPORTs fodboldkommentator Flemming Toft.

- FC København var i frustration med skader til Jonas Wind og Dame N'Doye og Pieros Sotirious mangel på gennembrud. Det bliver et publikumsstunt af de helt store. Men det er godt nok underligt og en af de helt store transferhistorier i denne omgang. Hold da op.

Bendtner kan få debut for FC København i udekampen mod Hobro 15. september. Fire dage senere kan han få sin hjemmebanedebut, når Lugano fra Schweiz gæster Parken til holdenes første kamp i dette års Europa League-gruppespil.

- Han kan fylde Parken, lyder det fra Flemming Toft.

Bendtner overraskede også med skifte til Rosenborg

Det kom også som en overraskelse, da Nicklas Bendtner skiftede fra Nottingham Forest til Rosenborg i marts 2017.

Angriberen kom godt fra land i Norge med 19 mål i 30 ligakampe og titlen som ligatopscorer, men i sæson nummer to blev det blot til fem mål.

Jeg ved, at det er en helt særlig chance, og jeg vil gøre alt i min magt for at gribe den

Nicklas Bendtner, fodboldspiller

En straf på 50 dages fængsel for vold mod en taxachauffør, som blev afsonet med fodlænke i København, spolerede Bendtners opstart med Rosenborg i dette kalenderår. Alligevel viste klubbens på det tidspunkt nye træner Eirik Horneland danskeren tillid ved at lade ham starte inde i sæsonpremieren.

De 68 minutter mod Bodø/Glimt 31. marts kastede dog ikke mål af sig, og da Nicklas Bendtner heller ikke formåede at score i de 116 minutter, han fik fordelt på de efterfølgende fire kampe, blev han sendt på bænken i Rosenborgs sjette ligakamp 5. maj.

11. maj var den tidligere landsholdsangriber helt ude af truppen, og det samme var han til ligakampene 16. og 19. maj. 23. maj meddelte den norske mesterklub så, at Bendtner ville være fortid i klubben i sommer.

Sådan gik det som bekendt ikke. Først mandag 2. september fik Rosenborg sendt den 31-årige dansker videre.

Bendtner er motiveret som aldrig før

Nicklas Bendtner glæder sig til at komme i gang i FC København.

- Da jeg var 16 og drog hjemmefra, var der meget, jeg ikke vidste noget om. Men jeg vidste i hvert fald, at jeg gerne ville vende tilbage til K.B. og FCK en skønne dag, skriver han i et opslag på Instagram og fortsætter:

- 15 år senere kan jeg ærligt sige, at det føles endnu større, end jeg har drømt om. Jeg ved, at det er en helt særlig chance, og jeg vil gøre alt i min magt for at gribe den de næste fire måneder.

- Det var ikke med min gode vilje, at jeg lå stille over sommeren. Men pausen har i det mindste gjort mig klogere på, hvor jeg står i min karriere. Jeg er overhovedet ikke træt af fodbold. Jeg er sulten og motiveret som aldrig før, fastslår Bendtner.

FC København oplyser, at Nicklas Bendtner har første træningsdag i klubben onsdag formiddag, hvorefter der vil blive afholdt pressemøde i Parken klokken 14.00 med deltagelse af Bendtner og FC København-manager Ståle Solbakken.

I løbet af sin professionelle karriere har Nicklas Bendtner spillet i Arsenal, Birmingham, Sunderland, Juventus, Wolfsburg, Nottingham Forest og Rosenborg. Han står noteret for 81 A-landskampe og 30 mål.

Hans seneste landskamp var mod Chile i marts 2018.