Fodbold

Ni aktuelle landsholdsspillere har taget 'gode valg', mener Jon Dahl

Syv af de ni spillere har været i aktion for deres nye klubber. Kasper Dolberg og Simon Kjær kan se frem til debut efter denne uges landskampe.

Mandag mødte ni spillere ind i landsholdslejren i Marbella med en ny arbejdsgiver.

Ud af en trup på 23 spillere er det en stor procentdel, men ikke desto mindre er de første indikationer, at der er tale om lutter succesfulde klubskifter, der også er til gavn for det danske herrelandshold i fodbold.

- Som jeg har talt med spillerne om, kan et sommerskifte være tricky. Det kan gå begge veje, men indtil videre er konklusionen, at det er nogle gode klubskifter, siger Jon Dahl Tomasson til TV 2 SPORT.

- De er mere eller mindre gået direkte ind i startopstillingen alle sammen. Det vidner om deres tilpasningsevner, deres kvaliteter og fleksibilitet, som man skal have som moderne fodboldspiller.

- Hvis vi kigger en måned tilbage, var vi måske lidt nervøse, men det har været nogle gode valg, siger han.

Afgørende at blive matchet

Mathias 'Zanka' Jørgensen er en af de ni spillere, der har rykket teltpælene op. Huddersfield i England er byttet ud med tyrkiske Fenerbahce. Han er enig med Jon Dahl Tomasson i, at øjebliksbilledet af klubskifterne er godt.

- Som det ser ud lige nu, er der mange, der er startet med masser af spilletid, og det er kun positivt. Vi håber, at det varer ved, og er det tilfældet, kan det kun være positivt, at folk er skiftet til andre og bedre adresser, siger 'Zanka' til TV 2 SPORT.

Landstræner Åge Hareide og assisterende landstræner Jon Dahl Tomasson har gentagne gange understreget vigtigheden af at blive matchet hver dag til træning og i hver kamp.

For med få landskampe om året, hvor der spilles om slutrundebilletter, er der ikke tid til at træde ved siden af.

- Landsholdsfodbold er afregning ved kasse ét, og det er jo gerne gode hold, man spiller mod. Så matchning er ret afgørende, lyder det fra Tomasson, der vikarierer som landstræner mod Gibraltar torsdag og Georgien søndag i Åge Hareides fravær.

Klubskifter er et samtaleemne i landsholdslejren

De mange klubskifter er også noget, der bliver talt om i landsholdslejren. For spillerne er det et nyt kapitel i deres fodboldliv, hvor karrieren enten skal tage endnu mere fart eller i første omgang genstartes.

- Selvfølgelig er man interesseret i at høre, hvordan det går de andre. Det er en ny klub, et nyt sted og nye oplevelser, så det er interessant at høre om, og høre hvordan folk har det. Det er ret naturligt, siger Robert Skov til TV 2 SPORT.

I sommerens transfervindue skiftede han fra superligaklubben FC København til Hoffenheim i den tyske Bundesliga.

- Hver uge kan jeg mærke fremskridt, og jeg føler, at jeg er mere og mere i det. De første to-tre uger sad hjertet helt oppe i halsen, men jeg er kommet bedre efter det, og det er dejligt, siger han.

En af dem der har søgt efter en genstart på karrieren, er den nu tidligere Ajax-spiller Kasper Dolberg. 29. august blev hans skifte til Nice i Frankrig en realitet.

- Pludselig ramte virkeligheden mig efter min gode første sæson (i Ajax, 23 mål i 48 kampe, red.). Alt hvad jeg rørte ved fra start lykkedes. Det gjorde det så pludselig ikke mere. Og derfor føler jeg, at det her skifte er en hel frisk start på min fodboldkarriere, sagde han på en presseseance i landsholdslejren tirsdag.

De ni klubskifter

  • Joachim Andersen fra Sampdoria (Italien) til Lyon (Frankrig). 23-årige Andersen har fået fuld spilletid i fire ud af fire kampe siden sin ankomst til Ligue 1. Joachim Andersen og Lyon har foreløbig lukket to mål ind.
  • Philip Billing fra Huddersfield (England) til Bournemouth (England). 23-årige Billing har spillet 321 minutter for sin nye engelske klub. De 315 minutter har været fordelt over de første fire runder i Premier League, og de resterende seks minutter har han fået i en EFL Cup-kamp.
  • Robert Skov fra FC København (Danmark) til Hoffenheim (Tyskland). 23-årige Skov har fået 145 minutter for bundesligaklubben i ligaen og spillet 42 minutter i en pokalkamp. Kun i Hoffenheims tredje ligakamp kom danskeren ikke på banen.
  • Lasse Schöne fra Ajax (Holland) til Genoa (Italien). 33-årige Schöne debuterede for sin nye klub i en pokalsejr over Imolese. Danskeren fik 79 minutter på banen og scorede direkte på frispark. Udover spilletiden i Coppa Italia har Lasse Schöne fået fuld spilletid i Serie A's første to runder.
  • Mathias 'Zanka' Jørgensen fra Huddersfield (England) til Fenerbahce (Tyrkiet). 29-årige 'Zanka' har fået fuld spilletid i Istanbul-klubbens første tre kampe. Efter de tre kampe har Fenerbahce en målscore på 8-2.
  • Jonas Knudsen fra Ipswich (England) til Malmö FF (Sverige). 26-årige Knudsen har været på banen i 10 ud af 12 kampe siden sin ankomst til Allsvenskan og i alt fået 678 minutter.
  • Martin Braithwaite fra Middlesbrough (England) til CD Leganés (Spanien) efter et lejeophold i den spanske klub. 28-årige Braithwaite har taget hul på den nye sæson med fuld spilletid i de første tre runder i La Liga. Foreløbig er det blevet til et enkelt mål.

Danmark møder Gibraltar og Georgien i EM-kvalifikationen i denne uge. Først Gibraltar torsdag aften og tre dage senere Georgien i hovedstaden Tbilisi.

Kilde: Transfermarkt.