Fodbold

Solbakken: Derfor ændrede jeg mening om Bendtner til FCK

Nicklas Bendtner skal ikke bruge så lang tid på at komme i kampform, som FCK havde frygtet. Det er grunden til, at Solbakken pludselig ændrede mening.

Det kom som noget af en transferbombe for de fleste, da FC København præstenterede Nicklas Bendtner i klubben kort for det danske transfervindue lukkede.

Især fordi skiftet kom små to uger efter, at Ståle Solbakken havde meldt klart ud, at FCK ikke var interesseret i Nicklas Bendtner. Ifølge nordmanden var den danske angriber simpelthen ikke i god nok kampform, og der ville gå flere måneder, før han ville være klar til kamp.

Men Ståle Solbakken har en god forklaring på, at han pludselig ændrede mening og godt kunne bruge Nicklas Bendtner.

- Vi tror, at han kan bidrage med noget hurtigere, end vi først havde troet. Vi tror på, at det bliver et frugtbart samarbejde, siger FCK-træneren.

Skader og landskampspause hjalp Bendtner

Nicklas Bendtner spillede senest i Rosenborg, og efter en god tid med masser af spilletid og mål til følge, så har han ikke været i kamp for den norske klub siden april.

- Alle fodboldspillere, som ikke har spillet fodbold i 3-4 måneder, de skal bruge noget længere tid på at komme tilbage i kampform, siger Ståle Solbakken.

Han fortæller desuden, at han har været i løbende dialog med Nicklas Bendtner i den seneste tid, og da der opstod skader til flere af FCK-angriberne, blev Nicklas Bendtner aktuel.

- Der har været nogle skader, som har ændret den her proces. Og så må jeg være ærlig og sige, at Nicklas er en topangriber, siger FCK-træneren.

Den næste kamp for FC København er først den 15. september, fordi der er landskampe i den kommende periode, og det hjælper også for Nicklas Bendtner.

- Vi er jo i en situation nu, hvor der kommer en landskampspause, hvor han kan træne og måske komme hurtigere tilbage, siger Ståle Solbakken.