Fodbold

Twitter øger indsatsen mod racisme i fodbold

Twitter går nu ind i samarbejde med den engelske fodboldspillerforening for at øge indsatsen mod racisme.

De seneste to uger har Twitter fjernet mere end 700 tweets med racistiske ytringer relateret til engelsk fodbold.

Det sker, efter spillere som Manchester Uniteds Paul Pogba og Marcus Rashford og Chelseas Kurt Zouma og Tammy Abraham er blevet mødt med racistiske tilråb.

Den seneste tids racisme har fået Twitter til at gå aktivt ind i kampen mod racisme, hvor virksomheden har mødtes med flere af de implicerede klubber samt den engelske spillerforening i et forsøg på sammen at tage hånd om problemet.

- Det her indhold har ikke noget at gøre på vores platform. Vi ønsker at tage vores ansvar for at komme den her uacceptable opførsel til livs, skriver Twitter i en meddelelse.

Twitter oplever mere racisme end tidligere

Manchester Uniteds Ole Gunnar Solskjær og Chelseas Frank Lampard har været blandt de mest vokale stemmer for at få de sociale medier til at gribe ind over for den uacceptable opførsel online.

- Jeg er tom for ord, hvis det bliver ved. Vi har alle de her kampagner med 'Nej til racisme', og de bliver ved med at gemme sig bag falske identiteter. Det er vanvittigt, at vi skal snakke om det her i 2019, siger Ole Gunnar Solskjær.

Opfordringerne fra de to managers er blevet hørt, og nu bliver der lavet en målrettet indsats mod problemet.

- Vi arbejder sammen med den engelske fodboldspillerforening, hvor vi vil lave en række uddannelsesmæssige tiltag for at hjælpe den engelske fodboldspillerforenings ambition om at komme problemet til livs, lyder det fra Twitter.

Den seneste opgørelse fra Twitter om omfanget af upassende opførsel på det sociale medie er tilbage for perioden juli 2018 til december 2018. Her blev 7,2 millioner konti anmeldt for upassende og hadefuld opførsel - det var en stigning på 31 procent i forhold til de seks måneder forinden.

Siden sæsonstarten i Premier League har episoder som brændte straffespark fra Paul Pogba og Marcus Rashford samt selvmål af Kurt Zouma ført til, at racismen er blusset op på det sociale medie.

Twitter oplyser, at virksomheden har en række sanktionsmuligheder - blandt andet at lukke de anmeldte konti. I samarbejde med det engelske politi arbejdes der på at gøre det nemmere at identificere og straffe brugere af det sociale medie, der udtrykker sig racistisk.