Fodbold

Bjelland minder Bendtner om, at der er hierarki i klubben

Nicklas Bendtner havde onsdag sin første FCK-træning, som var efterfulgt af et pressemøde. Niels Christian Vilmann / Ritzau Scanpix

Andreas Bjelland opfordrer Nicklas Bendtner til at indordne sig hierarkiet i klubben, men kalder ham samtidigt for en af landets bedste angribere.

Bjelland kunne onsdag hilse på sin nye holdkammerat foran de hundredvis af tilskuere og pressefolk, der var mødt op til Bendtners første FCK-træning.

Selvom interessen omkring Bendtner er enorm, så forventer FCK-stopperen, at den nye angriber indordner sig i klubbens hierarki og godt er klar over, at det er ved at være sidste udkald.

- Jeg tror godt, han ved, at det er ved at være en af hans sidste chancer, og så skal man ikke bare komme og buldre ind i et omklædningsrum, siger Andreas Bjelland til TV 2 SPORT.

- Han ved godt, der er noget hierarki. Vi har en speciel kultur her i huset, som han selvfølgelig også skal indrette sig efter.

I den forbindelse siger Bjelland også, at FCK-truppen har en masse ledertyper, der kan guide og holde Bendtner nede, hvis han bliver ’smart i en fart’.

Han er en, vi skal bruge de sidste 15-20 minutter til at holde fast i kuglen og være farlig i feltet

Andreas Bjelland

Det er dog ikke blandt Bjellands største bekymringer, at den tidligere Arsenal-spiller skaber problemer. Han er overbevist om, at Bendtner værdsætter den chance, som FCK har givet ham.

- Forhåbentlig giver Nicklas noget for den chance, FCK har givet ham. For os er det stadigvæk Skandinaviens største klub. Så forhåbentlig vil han gerne vise, at han vil være her, lave nogle mål og engagere sig i projektet.

Bendtner har fået fire måneder i FCK, men han håber på, at kontrakten bliver forlænget.

En af landets bedste

Til trods for at Bjelland kalder FCK-skiftet for en af Bendtners sidste chancer, har han stadig store forventninger til den tidligere Arsenal-spiller.

- Hvis du spørger mig, så er han stadigvæk en af de bedste angribere, vi har i Danmark, når han er på toppen. Det er selvfølgelig noget tid siden, men vi håber på, vi kan få banket noget form i ham, siger Bjelland.

Med FCK’s tætpakkede program de næste par måneder bliver der højst sandsynligt mulighed for, at Bendtner får noget spilletid. De to angribere Dame N’Doye og Jonas Wind er nemlig også ude med skader.

Bjelland ser derfor frem til, at Bendtner kan bidrage med noget rutine – både i Superligaen, men i særdeleshed også i de europæiske kampe.

- Han er jo hentet ind, fordi vi skal spille så mange kampe. Og måske i starten er han ikke lige en, der skal spille 90 minutter. Han er en, vi skal bruge de sidste 15-20 minutter til at holde fast i kuglen og være farlig i feltet.

- Han er jo en stor dreng, der fylder meget. Så forhåbentlig kan vi nyde godt af hans kvaliteter i og med, at vi skal spille så fandens mange kampe her de næste måneder, siger Bjelland.

FCK forventer, at Bendtner får debut i en træningskamp i næste uge.