Fodbold

Delaney lover fansene dansk EM-deltagelse

Thomas Delaney takkede de mange fremmødte danskere efter opgøret mod Gibraltar. Jon Nazca / Ritzau Scanpix

Danmark besejrede Gibraltar 6-0 i EM-kvalifikationen og er nu nummer to i gruppen med otte point efter fire kampe.

Det danske landshold var på forhånd storfavoritter mod Gibraltar i torsdagens EM-kvalifikationskamp, og den rolle levede de rød-hvide i den grad op til.

I Gibraltar formåede Christian Eriksen og kompagni nemlig at hente en 6-0-sejr, og det bringer danskerne et skridt tættere på EM i 2020.

Efter kampen gik målscoreren til 4-0, Thomas Delaney, rundt med en megafon og talte til de danske fans – og her havde han et helt særligt budskab.

- Jeg sagde bare, at vi er glade for, at de er her. De var vel 700 her i Gibraltar. Og så sagde jeg, at det betyder meget for os, om de er her eller til en VM-knockoutkamp mod Irland, for de skaber en fantastisk kulisse, fortalte han til Kanal 5 efter kampen.

Med sejren på 6-0 sikrede Danmark sig tre point mere i gruppen, hvor de lige nu er nummer to med otte point i fire kampe. Irland topper gruppen med 11 point efter fem kampe, mens Schweiz er treer med fem point i tre opgør.

De to bedste i gruppen kvalificerer sig direkte til EM i 2020, og dermed er Danmark et skridt tættere på en billet til mesterskabet.

- Vi har brug for dem. Vi er på vej mod EM på hjemmebane - i hvert fald i et par kampe.

- Det handler om at give dem lidt tilbage, og så lovede jeg dem, at vi kommer til EM, lød det fra en storsmilende Thomas Delaney.

Udover Thomas Delaney kom også Robert Skov, Christian Eriksen og Christian Gytkjær på måltavlen. Både Christian Eriksen og Christian Gytkjær blev dobbelt målscorere i opgøret.