Fodbold

Eriksen kommer på fornem liste med Messi og Ronaldo

Christian Eriksen er den første dansker nogensinde til at komme på Fifpros bruttoliste over verdens bedste.

Christian Eriksen er blandt de 15 bedste midtbanespillere i verden.

Det mener i hvert fald medlemmerne af Den Internationale Spillerforening (Fifpro), der har stemt ham ind på listen, som torsdag er blevet offentliggjort på foreningens hjemmeside.

Ifølge Fifpro er det første gang nogensinde, at en dansker er med på den 55-mand lange bruttoliste hos mændene, der senere på måneden bliver skåret ned til 11 spillere.

På midtbanen skal Eriksen kæmpe med Sergio Busquets, Casemiro, Kevin De Bruyne, Frenkie de Jong, Eden Hazard, N'Golo Kante, Toni Kroos, Arthur Melo, Luka Modric, Paul Pogba, Ivan Rakitic, Bernardo Silva, Dusan Tadic og Arturo Vidal om de endelige pladser.

På listen findes også navne som Lionel Messi, Cristiano Ronaldo og Mohamed Salah.

Det er første gang siden 2009, at der er flere spillere fra Premier League end Primera Division repræsenteret blandt de nominerede. Der er 21 spillere fra Premier League og 20 fra Primera Division.

Pernille Harder er på kvindernes liste

Barcelona er imidlertid den klub, der har flest spillere på listen. Ni Barcelona-spillere er repræsenteret, mens der er otte fra Real Madrid, otte fra Liverpool og syv fra Manchester City.

Ti af spillerne er brasilianere, mens der er syv franskmænd og seks spaniere.

Mere end 23.000 professionelle fodboldspillere har stemt, og hver skulle de vælge én målmand, fire forsvarsspillere, tre midtbanespillere og tre angribere, som de synes, var bedst i den forgangne sæson.

Hos kvinderne er der også dansk islæt. Her er Pernille Harder kommet på listen af de 55 bedste kvindelige fodboldspillere i verden, der ligeledes skæres ned til 11.

- Jeg er meget stolt af at være på listen blandt så mange gode spillere, skrev Pernille Harder onsdag på Twitter, da listen for kvinderne blev offentliggjort.

Det er 23. september, at den endelige liste med 11 spillere præsenteres for både kvinderne og mændene.