Fodbold

To betjente og en tolder: Kun 13 lande i verden er dårligere end Danmarks modstander

Landsholdet ved træningen på Victoria Stadium Gibraltar. Liselotte Sabroe / Ritzau Scanpix

Gibraltar er nummer 198 på verdensranglisten. Aldrig har Danmark mødt en nation rangeret så lavt. Her kan du lære dem at kende.

Når landsholdet torsdag aften løber på banen til EM-kvalifikationskampen mod Gibraltar, bliver det på mange måder en atypisk fodboldkamp for danskerne.

Store dele af Gibraltars landshold er semi-professionelle. Flere af spillerne har fuldtidsjobs ved siden af fodboldspillet. Så forstår man bedre, hvorfor de kun er nummer 198 verdensranglisten.

Kampen bliver spillet i baghaven af en lufthavn, på den eneste fodboldbane i Gibraltar, som både landsholdet og alle klubberne i landets bedste række i øvrigt deles om.

Da Gibraltars landshold var samlet til Nations League-kampen mod Armenien 16. november sidste år, havde 9 ud af 21 spillere en familiær relation til hinanden - enten som søskende, fætre eller gennem ægteskaber.

Da jeg vendte tilbage på arbejde efter kampen, lykønskede alle de indsatte mig

Joseph Chipolina, landsholdsspiller og fængselsbetjent, Gibraltar

Det er altså med andre ord en opgave, der bør være overkommelig for et landshold, hvor flere af spillerne tjener millioner om måneden. Med adresser i blandt andet Premier League, La Liga og Serie A, er herrelandsholdet forbilleder for aftenens modstander.

Herunder er en gennemgang af de 11 spillere, som forventes at spille for Gibraltar torsdag aften.

Målmand

Kyle Goldwin

Alder: 34

Klub: Lincoln Red Imps FC

Goldwin arbejder til dagligt fuldtid på Gibraltars elforsyningsselskab. Hans nabo er anføreren Roy Chipolina, som han spiller sammen med på både klub- og landsholdet.

Forsvar

Jack Sergeant

Alder: 24

Klub: Lincoln Red Imps FC

I sommeren 2016 flyttede Sergeant til England for at studere brand- og redningsstyring. Han spillede ikke fodbold i et år, men i 2017 skiftede han til Lincoln Red Imps FC. Efterfølgende skiftede han til Europa FC, men blev i slutningen af August præsenteret som Lincoln-spiller igen.

Louie Annesley

Alder: 19

Klub: Blackburn Rovers

En af de få spillere på Gibraltars landshold, der lever som professionel fodboldspiller. Han er på kontrakt i den engelske traditionsklub Blackburn Rovers. Han spiller for klubbens U23-hold.

Roy Chipolina

Alder: 36

Klub: Lincoln Red Imps FC

Chipolina er landsholdsanfører og arbejder til dagligt i toldmyndigheden ved grænsen. Hans nabo er landsholdets målmand Kyle Goldwin.

Joseph Chipolina

Alder: 31

Klub: Lincoln Red Imps FC

Han arbejder til dagligt som fængselsbetjent. Selvom han deler efternavn med Roy Chipolina, er de to midtstoppere ikke brødre. De bor til gengæld mindre end 15 minutter fra hinanden. Hvilket hele holdet faktisk gør.

Han scorede det afgørende mål, da Gibraltar for første gang vandt på hjemmebane i en kamp mod Liechtenstein. Efterfølgende sagde han til britiske telegraph:

- Jeg er fængselsbetjent, og da jeg vendte tilbage på arbejde efter kampen, lykønskede alle de indsatte mig, da de fleste af dem så kampen. Tilsyneladende begyndte de alle at slå på deres celledøre, da jeg scorede.

Jayce Olivero

Alder: 21

Klub: Europa FC

Til dagligt studerer Olivero sport, coaching og fysisk træning på Oxford University.

Midtbane

Alain Pons

Alder: 23

Klub: St Joseph’s FC

Den 23-årige midtbanespiller er netop skiftet til St Joesph’s fra Lincoln Red Imps FC, hvor han har spillet, siden han blev færdig med at studere.

Anthony Hernandez

Alder: 24

Klub: Lincoln Red Imps FC

Hans bror, Andrew Hernandez, er også udtaget til kampen mod Danmark. De to har spillet en landskamp sammen, men hans bror er oftest henvist til bænken, når Gibraltar går på banen.

Liam Walker

Alder: 31

Klub: Europa FC

Indehaver af rekorden for flest A-landskampe for Gibraltar siden 25. marts 2018. Han har spillet 39 kampe. Sidste år spillede han for engelske Notts County i League Two, og han er af de få, der har levet som professionel fodboldspiller. Nu er han tilbage i den bedste liga i Gibraltar.

Angreb

Andre Tjay De Barr

Alder: 19

Klub: Real Oviedo

Han skiftede denne sommer fodboldtilværelsen i Gibraltar ud med Spanien, hvor hans nye klub spiller i Segunda Division B - gruppe 1, hvilket er det tredjehøjeste niveau i Spanien.

Reece Styche

Alder: 30

Klub: Hereford FC

Den 30-årige angribers klub spiller i National League North, som sammen med National League South udgør niveau seks i det engelske ligasystem (Premier League er højeste niveau).

Hereford FC’s beskrivelse af Styche er som følger:

- Den stærke og kontante frontløber blev erhvervet I sommeren 2019. Han bringer et hav af fodbolderfaring på dette niveau og højere niveauer.

Du kan følge Danmarks kamp mod de semi-professionelle fodboldspillere her på sport.tv2.dk. Vi liveblogger fra klokken 19.30. Der fløjtes op 20.45.