Fodbold

Danmark rundede skarpt hjørne mod Gibraltar

Da 6-0-kampen mod Gibraltar blev fløjtet af, havde Danmark mødt sit 50. med-medlemsland af det europæiske fodboldforbund, UEFA.

Torsdag aften blev der sat flueben ud for Gibraltar.

Dermed mangler Danmarks fodboldherrer kun at møde Andorra, Aserbajdsjan, Moldova og San Marino for at have mødt samtlige af sine 54 med-medlemslande af det europæiske fodboldforbund, UEFA.

Nummer 49 blev vinget af, da Danmark mødte det senest optagede UEFA-medlemsland, Kosovo, i en venskabskamp på udebane i marts tidligere på året.

Polen og Estland topper listen og har hver mødt 53 af deres med-UEFA-medlemslande. Begge mangler netop Kosovo for at få fuldt hus.

Estland satte rekord - to gange

Det estiske fodboldforbund, Eesti Jalgpalli Liit (EJL), nåede faktisk i mål i 2012, da der var 53 medlemslande, og igen i 2014, efter Gibraltar året forinden var blevet optaget i UEFA som det 54. medlemsland.

I 2011 anmodede præsidenten for det estiske forbund, Aivar Pohlak, det franske fodboldforbund om en venskabskamp for at få fingre i den særprægede rekord.

Venskabskampen blev en realitet, og 5. juni 2012 kom rekorden i hus. Men Gibraltars optagelse efterlod på ny det baltiske land med en manglende modstander.

- Vi var hurtige til at få arrangeret to venskabskampe i 2014 (den første 5. marts, red.). Vi ønsker at være, og har været, et meget aktivt fodboldland. Vores vision er at spille så mange kampe som muligt med landsholdet, sagde Aivar Pohlak ifølge UEFA’s hjemmeside i 2014.

- Umiddelbart var det ikke vores hensigt at sætte denne rekord, men efter at have handlet efter vores principper og værdier opdagede vi efter mange år, at vi kun manglede et par lande.

Gibraltar har lang vej til 54

Der går mange år, før Gibraltar når op i nærheden af Estland, Polen og Danmark. Kampen mod Danmark torsdag var gibraltarernes 20. mod et med-UEFA-medlemsland. De tabte 6-0 i EM-kvalifikationen.

Gibraltar blev optaget i det internationale fodboldforbund, FIFA, i 2016. Det samme gjorde Kosovo. FIFA har 211 medlemslande.

Kilde: Gracenote.